Turabi Çamkıran

Survivor Yarışmacısı, Aktivist, Sporcu

Doğum
Eğitim
Lise mezunu

Sporcu, aktivist, Survivor yarışmacısı.1987 yılında Mersin'de doğdu. Aslen Kahramanmaraşlı. Hiphop Street Dans haricinde Break Dans ve birçok farklı dansı yaptı. Turabi Çamkıran, Mersin’de amatör şekilde tekvando, box ve muay thai ile uğraştı.

Hiphop Street Dans haricinde Break Dans ve birçok farklı dansı yaptı. Meslek olarak da terzilik yapıyordu. Mersin Toroslar Lisesi ve Gazi Lisesi’nde okuyup mezun olamayınca Survivor Allstar’dan sonra dışardan okuyup liseyi bitirdi.

Daha sonra profesyonel olarak “Muay Thai”yi yerinde öğrenme isteği ile Tayland’a gitti. Burada yerinde eğitim ile teknik ve fiziğini geliştirerek dövüşçüye dönüştü. Aynı zaman da MMA (kafes dövüşü) maçlarında da birçok ülkede müsabakalara katıldı.

Turabi Çamkıran, 2008 yılında 4. sezon “Benimle Dans Eder misin ?” dans yarışmasına katıldı. 2013 yılında Acun Ilıcalı’nın hazırladığı ve jüri üyeliğinde Acun Ilıcalı, Hülya Avşar ve Eser Yenenler’in olduğu “Yetenek Sizsiniz Türkiye” adlı yarışmaya katıldı.

Turabi Çamkıran, asıl çıkışını ise 2014’te katıldığı Survivor yarışmasıyla yakaladı. Birinci olduğu bu sezon ardında Survivor All Star’a katılan Çamkıran, yine birincilik koltuğunda yer aldı. Farklı alanlarda kendisini deneyen Turabi Çamkıran, Atv ekranlarında yayınlanan Kertenkele dizisinde Kara Kemal karakterini canlandırdı.

Instagram sayfasından 'Amerika'nın en ünlü, en zor ve en çok kazandıran yarışması olan The Challenge 'War of the World' yarışmasında Türkiye'yi temsil edeceğim. Amerika'nın MTV kanalında ‘Umarım sizi gururlandırırım' açıklamasında bulundu.

 

KAYNAKÇA: Turabi Çamkıran'ın İkinci Tur Performansı | Yetenek Sizsiniz Türkiye (YouTube,  15 Kasım 2018), Turabi Çamkıran'dan Survivor 2019 İçin Sürpriz Video! (Youtube – haberler.com, 20 Aralık 2018), Turabi'nin Amerika'da Katıldığı Yarışma: Tüm Yaşanan Olaylar (Youtube, 10.02.2019), Turabi, Söylemezsem Olmaz'a konuk oldu Söylemezsem Olmaz (YouTube, 11.02.2019), The Challenge Yarışmacılarının Turabi Hakkındaki Düşünceleri (YouTube, 14.02.2019), Turabi'nin Amerika'da katıldığı yarışma: 2. ve 3. Bölüm (YouTube, 15.02.2019), The Challenge'da Türkiye'yi temsil eden Turabi Çamkıran kimdir (hürriyet.com.tr, 15.02.2019), Turabi Çamkıran kimdir, kaç yaşında? (milliyet.com.tr, 15.02.2019), Turabi Çamkıran Kimdir? (sabah.com.tr, 15.02.2019).

 

 

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör