Salih Erden

Öğretim Görevlisi, Gazeteci

Doğum
08 Mart, 1935
Ölüm
07 Mayıs, 2011
Eğitim
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın-Yayın Yüksek Okulu
Burç

Gazeteci, öğretim görevlisi (D. 8 Mart 1935, Sarayköy / Denizli  – Ö. 7 Mayıs 2011, Ankara). İlk, orta, lise öğrenimini, İzmir-Isparta ve Eğirdir’de tamamladı. 1969’da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın-Yayın Yüksek Okulu, Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümünü bitirdi.

Gazeteciliğe 1951 yılında Ege Ekspres gazetesinde başladı. Yeni Sabah, Zafer, Sonsöz, Hürvatan ve Meydan gazetelerinde çeşitli görevlerde bulundu. Daha sonra; Isparta’daki “Demokrat” Gazetesinde önce ortak, sonra sahip olarak çalıştı. Sonraki yıllarda; Yeni Sabah, Zafer, Son Söz, Hür Vatan ve Meydan Gazetelerinde çalıştı. Bu Gazetelerde; Muhabir, Parlamento ve Siyasi Partiler, Yurt Haberleri şefi, Yazı İşleri Müdürü, İstihbarat Şefi, Genel Yayın Müdürü, Genel Koordinatör, günlük makale ve köşe yazarı olarak görev yaptı.

Gazeteciliğin yanında, Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu ile Maliye Yüksek Okulunda; Kamuoyu Kitle Haberleşme Teorileri ve Araçları, Halkla İlişkiler, Gazete Yayınlama Teknikleri, Bilimsel Araştırma Metodları, Haber ve Basın Ajansları dersleri verdi.

Salih Erden, 7 Mayıs 2011’de Ankara’da hayatını kaybetti. Evli ve iki çocuk babası olan Salih Erden’in cenazesi, meslektaşları, dostları ve ailesinin de katıldığı tören ile Ankara Kocatepe Camisinde kılınan öğle namazına müteakip, Karşıyaka Mezarlığında toprağa verildi.

KAYNAKÇA: Salih Ağabeyi kaybettik... (anayurtgazetesi.com, 10.05.2011), Yitirdiklerimiz (gazetecilercemiyeti.org.tr, erişim 08.08.2016).

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör