Özge Lokmanhekim

Hayvansever, Gezi Yazarı

Eğitim
Hukuk Fakültesi

Gezi yazarı, Hayvansever. İstanbul’da doğdu. İlk yurtdışı seyahatini 15 yaşında dil okulu için İngiltere’ye yaptı. O günden beri çok ülke, çok şehir gezdi. Gezdikçe yeni yerler kadar insanın kendini de keşfettiğine inananlardan. Seyahat notlarını ve fotoğraflarını sadece arkadaşlarıyla değil herkesle paylaşmak için 2010’da blog yazmaya başladı.  Blogu beklediğinden çok ilgi gördü, okundu, bu nedenle hem şaşkın hem de mutlu. Blogu dışında, Forbes Türkiye, Elele, Esquire Big Black Book, World Wide Traveller, Pegasus Dergi ve İstanbul Life başta olmak üzere pek çok dergide seyahat yazıları da yazdı/yazıyor.

2012 yılında anne olduktan sonra hayatı değişti. Çok uzun süre severek yaptığı avukatlık mesleğine ara verdi. Sonra Milliyet Cumartesi’de anne&çocuk köşesini yazmaya başladı. Bebeğimle Elele, All for Kids ve Baby&You dergilerinde köşe yazarlığı yaptı. Elle Dergisi’nin Kids ekinde çocuklar için etkinlik ve kitap önerilerimi paylaştı. 2014- 2016 yılları arasında kurucusu olduğu, çocuklar için etkinlikleri ve çocuk dostu mekanları paylaşan Şehrin Çocuk Hali sitesini yönetti. Şubat 2018’den beri Parents Dergisi’nde “Çocuklar Kitapla Büyüsün” köşesini yazıyor.

Özge Lokmahekim’in ilk çocuk kitabı Kemal’in Londra Günlüğü Aralık 2015’te  Altın Kitaplar Yayınevi tarafından yayımlandı. Kitap bir çocuğun (oğlumun gözünden) ailesiyle yaptığı Londra seyahatini anlatıyor. Çizimlerini karikatürist dostu Gökçen Eke yaptı. Kasım 2016’da serinin devamı olan ikinci kitabı Kemal’in Brüksel Günlüğü ve Kasım 2017’de de üçüncü kitabı Kemal’in Roma Günlüğü minik seyahat severler ile buluştu.

Pelin ve Çınar’ın Gezi Rehberi adını verdiği ikinci kitap serisinin ilk iki kitabı ise “İlk Uçak Yolcuğu” ve “İlk Tren Yolculuğu” yine Altın Kitaplar Yayınevi tarafından 2017 Kasım ayında basıldı. Bu seride de çocuklara yaşayacakları ilk uçak ve tren deneyimlerini anlatmaya ve onların hayatını kolaylaştırmaya çalıştı.

Hayvanların kendi yaşadıkları ülkeleri anlattıkları, çocukların okurken kıtadan kıtaya gezerek farklı kültürleri ve hayvanları tanıyacakları Dünyanın En Güzel Ülkesi isimli kitabı ise Kasım 2018’de basıldı. Çizimlerini Rukiye Ulusan’ın yaptığı bu kitap ormanın kralı aslanın dünyanın en güzel ülkesini bulup buraya gitme hikayesini anlatıyor.

Oğlu doğduktan sonra besin intoleranslarımız ve alerjilerimiz sebebiyle mutfakta daha çok zaman geçirmeye başladı, sürekli yeni tarifler üretiyor. Hem oğlu hem de kendisi için besinleri ve etkilerini öğrenmek, doğru beslenme konusunda bilgi sahibi olmak adına önce Stanford Üniversitesi’nin “Çocuk Beslenmesi” eğitimini sonrasında da “Beslenme ve Sağlık” konulu eğitimini aldı. Cornell Ünversitesi’nin UNICEF ile birlikte düzenlediği Bebek ve Çocuk Beslenmesi sertifika programını tamamladı. Buna ek olarak, Mutfak Sanatları Akademisi, Le Cordon Bleu ve Jamie Oliver Cookery School‘da yemek pişirme teknikleri, dünya mutfakları ile glutensiz, şekersiz ve unsuz yemek, ekmek ve tatlı pişirme konusunda eğitim aldı.

Hem büyükler hem de küçükler için sağlıklı tariflerini, glutensiz, sütsüz, rafine şeker ve yumurta içermeyen tarif önerilerini ve beslenme ile ilgili notlarını ozgelokmanhekim.com’da paylaşıyor. Farklı markalarla birlikte çocuklar için sağlıklı atıştırmalıklar başta olmak üzere mutfak atölyeleri düzenliyor, tarif üretiyor.

Oğlu ve eşiyle birlikte dünyayı gezmek en büyük hayali. Sofya, Katya ve Nestor isminde üç kedisi, Millie ve Max adında iki köpeği, Jack and Bella adında da iki kaplumbağası var. Hepsini sokakta buldumuş ve sahiplenmiş.

 

Kitapları:

 

Kemal’in Londra Günlüğü (2015), Kemal’in Brüksel Günlüğü (2016), Kemal’in Roma Günlüğü (2017), İlk Uçak Yolcuğu (2017), İlk Tren Yolculuğu (2017), Dünyanın En Güzel Ülkesi (2018).

 

KAYNAK: Hakkımda (ozgelokmanhekim.com, 28.01.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör