Filiz Çırpıcı

Şair ve Yazar, Çevirmen, Eğitimci

Doğum
Eğitim
İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü

Eğitimci, şair ve yazar, çevirmen. 1964 yılında Malatya'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü (1984) mezunu. Sivas, Edirne ve İstanbul 'da öğretmenlik görevinde bulundu. Halen İstanbul'da bir lisede edebiyat öğretmeni olarak mesleğini sürdürmektedir.

1991 yılında Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde, Eski Türk Edebiyatı alanında yüksek lisansını tamamladı. Tez konusu: “Divan Şairi Zâtî'nin Divanından 50 Gazelin Şerhi”. Daha sonra yine bu alanda doktora çalışmasına başladıysa da bu çalışmayı devam ettirmemiştir.

Filiz Çırpıcı, fakülte yıllarından itibaren çeviri yazılar, denemeler ve şiirler yazdı. Ürünleri Köprü, Bizim Aile, Ozan Ağacı, Kimsesiz ve Halk Edebiyatı dergilerinde yayımlandı. Halen Halk Edebiyatı Dergisi ve Bizim Edebiyatımız internet sitesinde deneme, şiir ve inceleme yazıları yazmaya devam etmektedir. Halk Edebiyatı Dergisinin Yazı İşleri Müdürüdür.

Şiirleri, ayrıca, Edirne'de bulunduğu yıllarda Ozan Ağacı dergisi etrafında toplanan şairlerle birlikte "Edirneli Şairler 2001" adlı kitapta, 15 Temmuz Diriliş Şiirleri Güldestesi ve 15 Temmuz Direniş Şiirleri Antolojisi adlı eserlerde de yer almıştır.

 

ESERLERİ:

 

Şiir: Han (2015).

Deneme: Medeniyetimizin Şiiri (2017).

 

KAYNAKÇA:  Bilgi Teyidi (halkedebiyatidergisi.com, bizimedebiyatimiz.com, 26.01.2019), Filiz Çırpıcı Kitapları (kitapyurdu.com, 26.01.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör