Koray Avcı

Besteci, Şarkıcı, Şarkı Sözü Yazarı, Müzisyen

Doğum
Eğitim
Muğla Üniversitesi Fizik Mühendisliği

Müzisyen, Şarkıcı, Besteci, Şarkı Sözü Yazarı.  1984, Ankara doğumlu. Aslen Erzincan’ın Tercan ilçesindendir. Muğla Üniversitesi Fizik Mühendisliği mezunu. Ayrıca Çankaya Üniversitesi İç Mimarlık Bölümünde öğrenim gördü.

İlk olarak Ağustos 2015′te DokuzSekiz Müzik yapımcılığında “Aşk İle” isimli solo albümünü yayınladı. Albümde usta sanatçıların eserleri dışında kendi bestelerine ve şiirlerine de yer verdi. Ocak 2016’da ‘Hoşgeldin’ teklisini yayınladı.

Sahnede okuduğu ve dinleyicilerden yoğun istek alan şarkıları “Sonra Dersin Ki” (Haziran 2016) ismini verdiği 2. albümünde bir araya topladı.

Ahmet Selçuk İlkan Unutulmayan Şarkılar ‘Bizim Sokaklar’ (2016), Mahsuni’ye Saygı ‘Dargın Mahkum’ (2017), Yıldız Tilbe’nin Yıldızlı Şarkıları ‘Ummadığım Anda’ (2018) gibi

tribute projelerinde konuk yorumcu olarak yer aldı.

Sahne performansları, güçlü ve samimi yorumu ile geniş bir dinleyici kitlesine ulaştı. 2018 ‘de Türkiyenin en prestijli ödül töreni olan Altın Kelebek’te ödüle layık görüldü.

3. solo albümü ‘Senin için Değer’ Nisan 2018’de yayınlandı. 16 şarkının bulunduğu  ’Senin İçin Değer’ albümü diğer albümleri gibi çıktığı andan itibaren en çok satanlar listeside yer almakta.

Türkiye’de ve yurt dışında gerçekleştirdiği konserlerle dinleyici kitlesini gün geçtikçe daha da büyüten Koray Avcı, sevilen şarkıları, yorumladığı unutulmaz eserlerler ve etkileyici sahne performasıyla müzikseverler ile buluşmaya devam ediyor.

 Yılda yaklaşık 180 konser veren Avcı, yolunun kesiştiği Dokuz Sekiz Müzik'in sahibi olan Ahmet Çelenk'le albüm yapmaya karar verir. 28 Ağustos 2015'de "Aşk İle" isimli ilk solo albümünü yayınlar. Albümde Neşet Ertaş, Mazlum Çimen, Saki Çimen, Soner Akalın, Zeliha Sıkık, Feyzullah Eti gibi önemli isimlerin eserlerinin yanı sıra söz ve müziği kendisine ve gitaristi Köksal Fındık'a ait olan 4 yeni şarkıya da yer verir.

"Aşk İle" albümü çıktığı günden sonra uzun süre satış listelerinin ilk sıralarında yer aldı. Albümün çıkış şarkısı Sen'e Hasan Kuyucu yönetmenliğinde çekilen video klibin izlenme rakamları şu an 135 milyonu geçmiştir.

Ülke mozaiği ve dinamiğine uygun her yöreye ait şarkı ve türkülere kendi yorumunu katarak seslendiren Koray Avcı, kendi besteleri, şiirleri ve seyirci ile sohbet tadında ilerleyen zaman zaman interaktif bir hal alan sahne performansı ile kendine özgü bir tarz yaratır.

 

Albümleri:

 

Senin İçin Değer

Hoş Geldin

Sonra Dersin Ki

Hoş Geldin (Video Versiyon)

Aşk İle

 

Popüler Şarkıları:

 

Senin İçin Değer

Adaletin Bu Mu Dünya

Sen Koray Avcı

Yanımda Sen Olmayınca

Hoş Geldin

Yazımı Kışa Çevirdin (Leylam)

Diz Dize

Aşk Sana Benzer

Asi ve Mavi

Unutamam Seni

 

KAYNAKÇA: Koray Avcı (korayavci.com.tr, 25.01.2019), Koray Avcı Kimdir - Nasıl Ünlü Oldu? (bolgegundem.com, 25.01.2019), Koray Avcı Kimdir? (guncel-haber.com, 25.01.2019), Koray Avcı Albümleri (muzikdinle.tv.tr, 25.01.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör