Nurten Öztürk

İş İnsanı, Şair

Doğum
Eğitim
Çapa Yüksek Öğretmen Okulu ve Fen Fakültesi Zooloji-Botanik Bölümü

İş Kadını, Şair, Opet Petrolcülük A.Ş. Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi. 1949’da Bolu Mengen’de 1949 yılında doğan Nurten Öztürk, ilk ve ortaokulu Mengen’de tamamlayarak sırasıyla Sinop Kız Öğretmen Okulu, Çapa Yüksek Öğretmen Okulu ve Fen Fakültesi Zooloji-Botanik Bölümü’nü bitirerek 1971 yılında Akşehir Öğretmen Okulu’na Biyoloji öğretmeni olarak görevine başladı. Aynı yıl okul arkadaşı Fikret Öztürk ile evlendi.

Görev aldığı tüm okullarda laboratuar çalışmalarına öncelik verdi. 1984 yılında öğretmenlikten ayrılarak aile şirketi olan ve 1980 yılında kurulan Öztürkler Petrol Ltd. şirketinde çalışmaya başladı.

Eşi Fikret Öztürk ile birlikte 1992 yılında İstanbul’a gelerek Türkiye’nin ilk yerli akaryakıt şirketi olan OPET Petrolcülük A.Ş.’yi kurdu. Şirketin kurulmasından itibaren her bölümünde görev yapan Nurten Öztürk’ün liderliğini üstlendiği sosyal sorumluluk projeleri, toplumsal sorunların çözümüne kurgulanmış çalışmalardır. Sektörde fark yaratan “Temiz Tuvalet Kampanyası”, “Yeşil Yol Projesi”, “Örnek Köy Projesi”, “Tarihe Saygı Projesi” ve “Trafik Dedektifleri Projesi”nin fikir lideri ve yöneticisi olan Nurten Öztürk, bu güne kadar beş büyük sosyal sorumluluk projesiyle 20 milyondan fazla kişinin hayatına birebir dokundu.

2000 yılında gazeteciler derneği tarafından ‘’Yılın İş Adamı’’, 2001 yılında Dünya Gazetesi’nin düzenlediği yarışmada “Yılın Kadın Yöneticisi” ödülüne layık görülen Öztürk, 2006 yılında ise Çanakkale Rotary Kulübü tarafından “Toplum Hizmetleri Üstün Hizmet Ödülü’nü” aldı ve “Şehrin Fahri Hemşerisi” ilan edildi. Çanakkale Sanayicileri ve İş Adamları Derneği tarafından, bölgeye yaptığı katkıları nedeniyle kendisine “Kent Hizmet Ödülü” verildi.

2007 yılında yapılan halk oylamasında “Yılın İşkadını” seçilirken TBMM tarafından ülke yararına karşılıksız hizmette bulunan kişi ve kurumlara verilen “Üstün Hizmet Ödülü’ne” layık görüldü. Nurten Öztürk, 2015 yılında ise ‘Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’ tarafından ”Yılın Kadını” seçildi. 

Nurten Öztürk, 2016 yılında ise iş dünyasında elde ettikleri başarılarla adından söz ettiren kadınları bir araya getiren ‘Women to Watch’ platformu tarafından sürdürülebilir sosyal sorumluluk projeleri ile fark yarattığı için “Yaşam Boyu Onur Ödülü”ne layık bulundu.

 Öztürk, son olarak Fortune 500 Ödülleri kapsamında iş dünyasında ve toplumda özel bir yeri olan, topluma sosyal katkı sağlayan iş insanlarına verilen Pozitif Enerji Ödülü‘nün bu yılki sahibi oldu. Bugün her biri markalaşan OPET Bilinçli Toplum Projeleri nedeniyle aldığı teşekkür mektupları ödül ve plaket sayısı yüz bini aştı.

Halen OPET Yönetim Kurulu Kurucu üyesi olarak görevine devam eden Nurten Öztürk,

aynı zamanda edebiyatın şiir dallarıyla ve fotoğraf sanatıyla da ilgilenmektedir. Öztürk, iki erkek ve bir kız çocuk annesidir.

Opet’in 2016 cirosu, 20,5 milyar TL olarak gerçekleşti. Şirket, yüzde 17,71 pazar payı ile sektörün ikincisi oldu. Opet, Sunpet’e ait 431, Opet’e ait bin 73 istasyonla hizmet veriyor. Öztürk, Opet’in KSS projelerinin fikir annesi. Pek çok projenin gün ışığına çıkmasını sağladı. İş yoğunluğunu fotoğraf, edebiyat ve şiir ile aşıyor, seyahat etmeyi seviyor.

KAYNAKÇA: En Güçlü 50 İş Kadını 2017 (fortuneturkey.com, 12.04.2017), Biyografi (nurtenozturk.com, 24.01.2019).          

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör