Nur Yerlitaş

Moda Tasarımcısı, İş İnsanı

Doğum
11 Aralık, 1960
Ölüm
27 Nisan, 2020
Burç
Diğer İsimler
Lakabı: Nurella

İş kadını, moda tasarımcısı. Lakabı: Nurella (D.11 Aralık 1960, Fatih / İstanbul – Ö. 27 Nisan 2020, İstanbul. Anne tarafından Arap kökenli Siirtli, baba tarafından ise aslen Giresunludur.

Genellikle moda alanında tanınıyor olsa da, 2007 yılında dans yarışmasının jüri üyeliğini de yaptı. Televizyon ekranlarında Bak Kim Dans Ediyor isimli yarışma programı ile giriş yapan Yerlitaş, Yemekteyiz, Bugün Ne Giysem, Bu Tarz Benim ve İşte Benim Stilim isimli programlarda bulunmuştur. Aktif yaşantısına televizyon ekranlarında devam eden Yerlitaş, aynı zamanda Yedigün içeceklerinin reklam yüzü olmuştur.

Show TV’nin yapımını üstlendiği programlarda jüri üyeliği yapsa da, asıl şöhreti 2011 yılında yayınlanmaya başlayan “Bugün Ne Giysem” adlı yarışma programıyla yakaladı.

Moda kariyerine 80’li yılların başlarında İtalya’dan ve Fransa’dan getirdiği kıyafetleri satarak başladı.Sibel Can, Bülent Ersoy ve Seda Sayan gibi ünlü sanatçıların moda danışmanlığını yapıyor. Sahne için özel kostümler hazırlıyor.

Demet Akalın’ın Giderli 16 isimli albümünde yer alan ”Türkan” isimli müzik klibinde ünlü oyuncu Türkan Şoray’ı canlandırdı.

80’li yıllarda Milano ve Paris’ten valiz içerisinde getirdiği kıyafetleri satarak modacılığa adımını attı. Bir moda atölyesi var. Bu atölyede Derin Mermerci’nin ve Bülent Ersoy’un elbiselerini dikiyor. Sibel Can, Ajda Pekkan, Petek Dinçöz, Bülent Ersoy ve Seda Sayan gibi isimlerin de sahne kostümlerini dikiyor. 2007 yılında Show Tv’de yayınlanan 'Bak Kim Dans Ediyor' adlı yarışma programında jürilik yaptı. 2010 yılında yine Show Tv’de yayınlanan 'Yemekteyiz' adlı yarışma programında yarışarak ilk gün ev sahipliği yaptı.

2011 yılında Show Tv ekranlarında yayınlanan 'Bugün Ne Giysem' adlı yarışma programında jüri üyeliği yaptı. 2011 yılında Demet Akalın'ın 'Türkan' adlı klibinde bir çok ünlü ile oynadı. 2014 yılında 'Bu Tarz Benim' adlı yarışmada jürilik yaptı. Bu yarışmadaki sempatik hareketleri ve yüz ifadeleri ile çok sevildi. Yüz ifadeleri sosyal medyada capslara konu oldu.

 

Reklam Filmlerinde Oynadı

 

İnternette fenomen olmasından sonra bir çok markadan reklam filmleri için teklif aldı. 2015 yılın 'Yedigün' reklamında 700.000 TL’ye oynadı. 2015 yılında TV8’de yayınlanan 'İşte Benim Stilim' adlı yarışma programda jürilik yapacaktı, ancak Yerlitaş’ın istediği fiyat verilmeyince programa jüri üyesi olarak Neslihan Yargıcı alındı. Yargıcı’dan sonra reytinglerin düşmesi sonucu programın yapımcıları Yerlitaş’a istediği ücreti vererek tekrar programa jüri üyesi yaptılar.

Yerlitaş stresli günlerinde bulaşık yıkayarak stres atıyor. Bazen geceleri daraldığında ise pijamalarının üzerine paltosunu alarak sokaklarda yürüyerek rahatlıyor. Program yayınlarında da sık sık annelik özlemini anlatan Yerlitaş hiç evlenmedi ve çocuğu yok.

 

10 Milyon Liralık Evi Çok Konuşuldu

 

Nur Yerlitaş’ın 10 milyon TL’lik evi de oldukça konuşuldu. Evinde iki yardımcısı bulunuyor ve banyoda hamam usulü yıkanıyor. Her sabah yardımcıları tarafından hamamda keselenerek yıkandırılıyor. Sarayları andırmayan Zekeriyaköy’deki büyük görkemli evi çok sıkı güvenlikler ile korunuyor.

Güvenliğe oldukça önem veren Yerlitaş havuzlu malikanesinin her köşesine güvenlik kamerası taktırdı. Evinin etrafını kaplayan büyük uzun ağaçlar da oldukça dikkat çekti. Yerlitaş’ın bir de Milono’da yüksek tavanlı küçük bir dairesi bulunuyor. İdealara göre bu dairedeki mutfağında iki buzdolabı bulunuyor. Dolapların birinde meyveler ve içecekleri bulunuyor, diğerinde ise pasta tarzı yiyecekler bulunuyor.

 

Vefatı:

 

Vefatından 2 yıl önce beyin kanseri teşhisi konan Nur Yerlitaş, altı ay arayla iki ciddi operasyon geçirmişti. Ünlü modacı Nur Yerlitaş (64) 27 Nisan 2020 günü İstanbul'da öğle saatlerinde evinde hayatını kaybetti.

Moda tasarımcısı olarak adını duyuran Yerlitaş, 'İşte Benim Stilim' yarışmasıyla ekranlarda yerini aldı. Ünlü modacıya, geçtiğimiz yıl beyin kanseri teşhisi konmuş, altı ay arayla iki ciddi operasyon geçirmişti. Bu süreçte zor günler geçiren Yerlitaş'a ailesi, yakın arkadaşları Ajda Pekkan ve Bülent Ersoy destek olmuştu.

 

Son Paylaşımı

 

Nur Yerlitaş, vefatından bir gün önce bir fotoğrafını paylaşıp " Bakma bana öyle, baktığın yerdeyim ben de kal #evdekal" yazmıştı.

Bu postaya, Ajda Pekkan da "Nurcuğum seni çok özledim" diye cevap vermişti.

 

KAYNAKÇA: Nur Yerlitaş (unludetay.com, 14 Ocak 2015), Nur Yerlitaş kimdir? (ensonhaber.com, 14 Ocak 2015), Sinema Emektarı (!) Eşsiz Oyuncu (!) Nur Yerlitaş'a 700 Bin TL lik Sinema Teklifi (sinematurk.com, 20 Mayıs 2015), Nur Yerlitaş kimdir? (boyuyasikilosunenedir.com, 17.07.2016), Nur Yerlitaş kimdir?  (haber7.com, 19.01.2019), Son Dakika: Nur Yerlitaş 64 yaşında hayatını kaybetti (hürriyet.com.tr, 27.04.2020).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör