Neslişah Alkoçlar

İş İnsanı, Sporcu

Doğum
02 Aralık, 1988
Eğitim
Westminster Üniversitesi Uluslararası İşletme Bölümü
Burç

İş kadını, milli sporcu, kayakçı. 2 Aralık 1988 tarihinde İzmir'de doğmuştur. Selim Soydan ve Hülya Koçyiğit'in torunu, eski oyuncu Gülşah Alkoçlar(Soydan)'ın kızıdır. Babası Ender Alkoçlar'dır. Aslışah Alkoçlar kız kardeşidir.

İlkokulu Bursa'da başlayan Neslişah, İstanbul Yüzyıl Işıl İlk Okulunda bitirdi. Ortaokul ve liseyi ise İngiltere'de Somerset'te Millfield Koleji'nde okudu. Londra'da devlet üniversitesi olan Westminster Üniversitesi Uluslararası İşletme Bölümü'nden mezun oldu.

Üniversite döneminde Doğan Holding'e ait medya reklam satış ve pazarlama şirketi olan Birmaş'ta staj yaptı. Mezun olunca 2 yıl Birmaş'ta Kanal D Reklam Satış Pazarlama bölümünde çalıştı. Alkoçlar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi olarak görevli ve aktif olarak çalıştı.

Daha sonra kendi biriktirdiği para ile bir organik gıda şirketi kurdu. Organik kuruyemiş ile piyasa girdikten sonra işlerini genişleterek, yumurtadan makarnaya, baklagillerden zeytinyağına 100 çeşit ürünü olan bir şirket haline geldi. Bu şirketi 'baba parası olmadan' kurduğunu anlatan Neslişah, kendisi hakkındaki önyargıları yıkıp geçti.

Babası Ender Alkoçlar da kayakçı olan ve iki yaşında kayağa başlayan Neslişah Alkoçlar, Türkiye şampiyonu milli kayakçıdır. Aynı dönemde snowboard Türkiye şampiyonu da oldu. Türkiye'yi aynı anda olimpiyatlarda 2 dalda (snowboard ve kayak yarışlarında) temsil eden ilk bayan kış sporcusudur. Snowboard ve kayak yarışlarında Türkiye şampiyonlukları ve dünya çocuk kupası liginde 5. lik derecesi vardır.

Neslişah Alkoçlar ilk evliliğini 2010 yılında, henüz 21 yaşındayken yaptı. Condrad Oteli'nin varisi Batu Aksoy ile evlendi. Ancak daha 1 sene geçmeden, beklenmedik bir şekilde eşi Batu Aksoy'dan boşandı. Mahkeme günü ikilinin güle oynaya, şakalaşarak durumu karşıladıkları görüldü. Neslişah, Batu Aksoy ile 'arkadaş' kalacağını belirtti.

Son zamanların parlayan oyuncusu Engin Altan Düzyatan ile Neslişah Alkoçlar 2014 yılında evlendi. Mutlu evlilikleri olduğu gözlenen çift, medyatik olmaktan kaçınıyor. 2016 yılında Emir Aras Düzyatan adında sağlıklı bir erkek bebekleri oldu.

KAYNAKÇA: Neslişah Alkoçlar Kimdir? (haberler.com, 6 Kasım 2016), Neslişah Alkoçlar Kimdir? (yeniakit.com.tr, 6 Kasım 2016), Neslişah Alkoçlar Kimdir? (sabah.com.tr, 6 Kasım 2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör