Nazan Somer Özelgin

Bankacı, Yönetici, İş İnsanı

Doğum
Eğitim
Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü

İş kadını, bankacı, yönetici, Unicredit Bank Romanya Yönetim Kurulu üyesi; Yapı Kredi Bankası eski İcra Kurulu Üyesi, Perakende e Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı. 1963, İstanbul doğumlu. Robert Kolej’in ardından Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Profesyonel kariyerine 1988 yılında Arthur Andersen'da başlamış ve Serbest Muhasebeci ve Müşavir unvanını almıştır.

1999 yılında aynı şirkette Finans Sektöründen Sorumlu Ortak olarak atanan Somer Özelgin 2000 yılının Eylül ayında Yapı Kredi bünyesine Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak katılmış, Şubat 2006'dan Ocak 2009'a kadar Kredi Kartları ve Tüketici Kredilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görevine devam etmiştir.

Özelgin, Ocak 2009'dan itibaren Yapı Kredi Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı görevini sürdürmekte olup aynı zamanda Yapı Kredi İcra Kurulu Üyesidir. Özelgin ayrıca Yapı Kredi Bank Azerbaijan Yönetim Kurulu üyesi ve Tanı Pazarlama A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi oldu. Uzun yıllar Visa Avrupa Yönetim Kurulu’nda Yönetim Kurulu üyesi olarak Türkiye’yi temsil eden Özelgin, Visa Türkiye Üst Kurulu Başkanlığı görevinde bulundu.

Şubat 2017 itibariyle 3 yıl süreyle Unicredit Bank Romanya Yönetim Kurulu üyeliğine atanan Somer Özelgin, Ocak 2018 itibarıyla Yapı Kredi deki görevlerinden ayrılarak ve profesyonel hayatını Romanya ve bazı diğer Unicredit bankalarında Yönetim Kurulu üyesi olarak devam etmiştir. Somer Özelgin ayrıca Türkiye ve yurtdışında çeşitli sektörlerde bağımsız Yönetim Kurulu üyelikleri yapmayı planlamaktadır.

54 yaşında, evli ve bir çocuk sahibi olan Özelgin, yelken ve golf sporlarıyla ilgileniyor, seyahat etmek ve kitap okumaktan hoşlanıyor.

271,1 milyar TL toplam aktif büyüklüğü ile Türkiye’nin dördüncü büyük özel bankasının fikir liderlerinden biri. Banka 244,9 milyar TL toplam kredi hacmi ve 157,1 milyar TL toplam mevduat hacmine sahip. Somer Özelgin yönetiminde, perakende bankacılık alanında, 12,9 milyon aktif müşteri sayısına ulaşıldı. Gelirlerde yıllık büyüme yüzde 9 oldu. Özelgin, yelken ve golf sporlarıyla ilgileniyor. Seyahat etmek ve kitap okumaktan hoşlanıyor.

​ KAYNAKÇA: Somer Özelgin (En Güçlü 50 İş Kadını 2017 (fortuneturkey.com, 12.04.2017), Yapı Kredi üst yönetiminde yeni yapılanma (ekonomist.com.tr, 29.09.2017), Nazan Somer Özelgin (istekadinlar.com, 04.01.2019).           

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör