Macit Piruzbeyoğlu

Kamu Yöneticisi, Belediye Başkanı, Milletvekili, Siyasetçi

Doğum
Ölüm
09 Şubat, 2011
Eğitim
İlkokul mezunu

Kamu yöneticisi, siyasetçi, belediye başkanı, milletvekili (D. 1935, Çukurca / Hakkari – Ö. 9 Şubat 2011, Ankara). Baba adı Ahmet, anne adı Mirarihan.  İlkokul mezunu. Çukurca Belediye Başkanı olarak görev yaptı. ANAP’tan XXI. Dönem  (18.04.1999 – 03.11.2002) Hakkâri Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Evli ve 11 çocuk babasıdır.

Macit Piruzbeyoğlu, 9 Şubat 2011 günü, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Piruzbeyoğlu'nun cenazesi, memleketi Hakkari'nin Çukurca İlçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

TBMM'de düzenlenen törenin ardından Piruzbeyoğlu'nun cenazesi Ankara'dan uçakla Van'a, oradan da kara yolu ile büyük bir konvoy eşliğinde memleketi Çukurca'ya getirildi. Pirozbeyoğlu için Emir Şaban Camii'nde düzenlen törene BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani, AK Parti Hakkari Milletvekili Rüstem Zeydan, Hakkari Valisi Muammer Türker, Barış ve Demokrasi Partisi İl ve İlçe yöneticileri, Hakkari Barosuna bağlı avukatlar, Askeri rütbeliler, bölgedeki aşiretlerin ileri gelenleri, Irak'ın Kürdistan bölgesinden ve çevre illerden çok sayıda kişi katıldı.

Emir Şaban Camii'nde düzenlenen törenin ardından Pirozbeyoğlu'nun cenazesi omuzlarda taşınarak Cumhuriyet Mahallesi Mezarlığı'na götürülürken cenaze töreni nedeniyle ilçede kepenkler kapatıldı. Piruzbeyoğlu binlerce kişinin katıldığı törenle toprağa verildi.

KAYNAK: TBMM Albümü 3. Cilt 1983-2010 (2010), Piruzbeyoğlu uğurlandı (yuksekovahaber.com, 9 Şubat 2011).

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör