Nabide Kılınç

Şair ve Yazar, İş İnsanı

Doğum
06 Mart, 1962
Eğitim
Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İktisadi İdari Bilimler Programı
Burç

İş kadını, şair ve yazar. 6 Mart 1962, Yerkesik / Menteşe / Muğla doğumlu. TRT Türk Halk Müziği sanatçısı Şerafettin Civelek ile yakın akrabadır. İlkokul ve ortaokulu yöresinde okudu. Muğla Turgut Reis Lisesini bitirdikten (1975) sonra yüksek öğrenimini Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İktisadi İdari Bilimler Programı kapsamında Halkla İlişkiler ve Sosyoloji alanlarında tamamladı.

İş yaşamına 1986-92 yılları arasında Muğla’da Kent Mimarlık ve Turizm Ltd. Şti.’nde, uzun yıllar Türkiye Mimarlar Odası Genel Başkanlığı görevini yürüten Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Y. Mimar Oktay Ekinci’nin Muğla’daki bürosunda “büro yönetimi ve sekreterlik” görevine devam ederek iş yaşamını yürüttü. Muğla’nın kültürel, tarihsel yaşamı ile ilgili yakından ilgisi, gerek Ankara  Mimarlar Odası Genel Merkezi,  gerekse İstanbul Mimarlar Odası  Şubesi yönetiminde görev yapan  Oktay Ekinci’yle  çalıştığı yıllarda  oluşup gelişti.

Araştırmalarında inandığı, etkilendiği kişi,  “Halk Kültürünün temsilcisi, Güneyde Yaşayan Çınar” dediği yazar ve araştırmacı Ünal Şöhret Dirlik oldu.

1992 yılında ise, Kültür ve Turizm Bakanlığına geçiş yaptı. 1992 ve 2018 yılları arasında  Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde görevini yürüttü...

Yerkesik Halk Kütüphanesini çalıştırmak üzere doğduğu ve yaşadığı yer olan Yerkesik’e atandı. 1994 yılından bu yana, Kütüphanecilik görevini burada sürdürdü. Yerkesik Halk Kütüphanesinin oluşmasına yıllarını adamıştır.

 “Yöremin kütüphanesi” düşüncesi ve inancıyla, aydınlanma ve aydınlatma yolunda, her türlü çabayı göstererek, Kütüphaneyi “yöresine ve yöresinin çocuklarına armağan etmek” amacı ve hedefi doğrultusunda, çalışmalarını sürdürmüştür. Yöresel değerlere ve kültürel zenginliklere saygıyı ve kütüphane, kitap sevgisini aşılamak çalışmalarının başlıca temelini oluşturmuştur.

Okumak ve yazmak, fotoğraf çekmek başlıca iş ve uğraşlarındandır. Daha çok araştırma alanında eserler okumaktadır.

Emekli olarak sosyal ve kültürel hayatına devam etmekte olup,  yazın yaşamını Muğla Devrim gazetesinde sürdürmektedir.

Yazılarını ayrıca Fethiye Beşkaza gazetesi, Bodrum Yarımada gazetesi,  Adabelen dergisi,  Özgür Milas gazetesi ile Milliyet.com.tr de blogger,   http://blog.milliyet.com.tr/nabide kilinc adresinde yayımlamaktadır.

Muğla Sanatseverler Derneğinde kültür ve sanat çalışmalarına ağırlık vermektedir.  Ayrıca, Didim Şairler Şöleni ve Edipler Dünyası Şiir Şöleninde şiir ve edebiyat çalışmalarını yürütmektedir.

İnsan ve doğa sevgisi yaşamında önemli rol oynayan Nabide Kılınç için basın; sevdiği ve ilgi duyduğu bir alandır. Tiyatro, en sevdiği ve izlediği dallar arasında yer almaktadır.

Muğla Sanatseverler Derneği, Muğla Gazeteciler Cemiyeti, Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği üyesidir.

KAYNAK: Kendisinden alınan bilgiler (2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör