Nazan Taştan Yapıcı

Gazeteci-yazar, Çocuk Edebiyatı Yazarı, Eğitimci

Doğum
18 Mart, 1981
Eğitim
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü
Burç

Eğitimci, gazeteci yazar, çocuk edebiyatı yazarı. 7 çocuklu bir ailenin en küçük çocuğu olarak,18 Mart 1981’de, Adıyaman’da dünyaya geldi. İlkokulu Fevzi Çakmak İlkokulunda (şimdiki adı Zeynep Turgut İlkokulu), ortaokulu Karacaoğlan Ortaokulunda,  liseyi Atatürk Lisesinde okudu. 1998’de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü kazandı.

Üniversiteyi bitirince döndüğü Adıyaman’daki çeşitli özel kurumlarda Türkçe öğretmenliğine, Adıyaman Bugün gazetesinde köşeyazarlığı yapmaya başladı. Bir süre de stilistlik eğitimi aldı. Adıyaman Memleketim gazetesinde yazdı.

2017’den itibaren seramik ve cam mozaiği eğitimi aldı. Adıyamanlılar.net ve Haber7 yaman adlı sanal gazetelerde köşeyazarlığı yapmayı sürdürüyor.

Gizemli Saat, Hazine Hırsızları, Zamanın Efendisi, Arıların İntikamı, Korkunç Bir Film, Miko ve Arkadaşları adlı kitaplarından oluşan çocuk kitabı seti 2017’de yayımlandı.

Nazan Taştan Yapıcı, 2005’te Abdurrahman Yapıcı ile evlendi. İkisi kız, biri erkek olmak üzere üç çocuk annesidir.

KAYNAKÇA: Nazan Taştan Yapıcı (Bilgi teyidi, Aralık 2018), Nazan Taştan Yapıcı / Hızlı Tren (adiyamanlilar.net, 6 Aralık 2018).

HIZLI TREN

HIZLI TREN

 

Nazan TAŞTAN YAPICI

 

Bu benim maratonum, bu hepimizin maratonu. Start aldık durup dinlenmeden gidiyoruz. Zira “Durup ince şeyleri düşünecek zamanı yok kimselerin.”

Uzun upuzun yolculuğumuzun kısacık zamanlamasında kaybolup gidiyor ömürlerimiz. Zaman bizi tüketiyor işte, yedi yirmidört çalışan bir işçi gibi çalışkan. Görevine sadık bir işçi. O farkında da akıp gitmesi gereken şeylerin, bilinçli çalışıyor bu sebeple. Her an her saniye, bayram seyran demeden, kar fırtına demeden, deprem sel demeden, hafta içi hafta sonu demeden eritiyor bedenimizi.

Bir biz bihaberiz bu yolculuktan. Akıp giden bizden gitmiyormuş gibi başıboş, amaçsız, hayalsiz,…savrulup duruyoruz zaman denen hızlı trende. O kadar çok durak geçti ki sayamadım bile. Okula yeni başlayışım, ilk yaşım, ilk aşkım, ilk sınavım, ilk kartopu oynayışım, ilk duygulanışım, ilk salya sümük ağlayışım, ilk dalgın dalgın yürüyüşüm, arkadaşlarca ilk harcanışım, ilk kez gurbete çıkışım, ilk candostum, ilk acı biber yiyişim,….ve ilk kayboluşum. Evet evet yanlış değil, ilk kayboluşum. Şu hayat denen keşmekeşin içinde oradan oraya sonbahar yaprakları gibi savrulurken kaybolup gidişim.

Geçip giden ilkbaharları göremeden, açan çiçeklerin kokusunu ciğerlerime çekemeden, bir bebeği sevemeden safça, kaybolmadan sevgilinin titreyen gözbebeklerinde, ayazda iliklerime kadar üşüyüp bir sobada demlenen çayla ısıtmadan üşüyen kalbimi, gökyüzünde hayallerime benzetmeden güzelim beyaz bulutları, masmavi gökyüzünün altında uzanmadan, akşam sefaları açarken radyoda okunan şiiri en derinlerime kadar hissetmeden, anne kalbime sarılıp ağlamadan, cam kenarında yağan yağmuru izlerken sade kahvemi içmeden, ağzımı küçük dilim görünecek kadar açıp şen kahkahalar atmadan… bilmem daha nice güzelliğin tadına varmadan nereye gidiyorum ben?

Her anın yanına sokuluvererek yaşamak, saatlerin tik taklarına aldırmadan gürül gürül akmak dururken nereye? Yeni gelmemiş olabilirim; fakat henüz yeni vardım farkına. Geçen durakları saymadım evet, bundan sonrakileri de sayarak zaman kaybetmeyeceğim. Çünkü ben o durakların tadını çıkararak yola devam edeceğim.

Bu tren hızlı tren, her güzel anını dondurup yüreğimin süveydasında gizleyeceğin yolun treni. Yüreğimin hatıra köşesinde daha çok yer var. Her sabah üzerime doğan güneşe ilk kez görmüş gibi bakmak için, çiseleyen yağmur damlalarının toprağa çarpma musikisini dinlemek için, uçan kuşlara özgür duygularımın vebalini yüklemek için, her gördüğüm çiçeğin renginde kaybolmak için,…hayatta şans olarak görebileceğim her şey için daha kaç durak var bilemiyorum; fakat bende duraklarda vakit geçirecek yürek çok.

KAYNAK: Nazan Taştan Yapıcı / Hızlı Tren (adiyamanlilar.net, 6 Aralık 2018).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör