Özlem Ataünal

Sanayici, İş İnsanı

Doğum
Eğitim
Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümü

Sanayici, iş kadını. Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi. 1967’de Düzce’de doğdu. 1985 yılında, Üsküdar Amerikan Lisesi’nden, 1989 yılında, Uludağ Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu.

İktisat Bankası T.A.Ş. ve Körfezbank A.Ş.’de Şube Müdürlüğünden, Müşteri İlişkileri Yönetimi Bölüm Başkanlığına kadar çeşitli görevlerde bulunduktan sonra, kariyerine Akkök Grubunda devam etme kararı aldı. Gruba 2000 yılında, Akenerji A.Ş. Bütçe ve Finans Müdürü olarak katıldı. 2005 yılında, Akkök Holding A.Ş’nin CFO’luğuna terfi etti. 2012 yılında mevcut görevi devam edecek şekilde, Holding’in Finanstan sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak atandı.

Özlem Ataünal, aynı yıldan itibaren Grubun halka açık ve yabancı ortaklı şirketleri de dahil olmak üzere, çeşitli şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaya başladı. 2016 yılında, mevcut sorumluluklarına Akkök Holding Strateji ve İş Geliştirme de eklendi.

Akkök Holding Riskin Erken Teşhisi Kurulu Üyesi de olan Ataünal, 2017 yılından itibaren Grubun enerji sektöründen sorumlu İcra Kurulu Üyesi olarak da çalışmaktadır. Nisan 2017’de Akkök Holding A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Üyesi olmuştur. 2013 yılından bu yana Tüsiad üyesi olan Ataünal, İngilizce bilmektedir ve evlidir.

KAYNAK: Yönetim Kurulu Üyeleri (akkok.com.tr, 11.12.2018).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör