Mehmet Ali Berkman

Sanayici, İş İnsanı

Doğum
Eğitim
ODTÜ İdari Bilimler Sanayi Yönetimi Bölümü

Sanayici ve iş adamı. Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi. 1943 yılında Malatya’da doğdu. ODTÜ İdari Bilimler Sanayi Yönetimi Bölümü’nü bitirmiştir. Öğrenimine Amerika’da devam eden Berkman, ABD Syracuse Üniversitesi’nde Yöneylem Araştırmaları alanında yoğunlaşarak MBA derecesi almıştır.

1972 yılında katıldığı Koç Grubu’nda MAKO, Uniroyal, DÖKTAŞ ve Arçelik’teki Genel Müdürlük görevlerinin ardından Koç Holding’te Stratejik Planlama, İnsan Kaynakları ve Endüstri İlişkileri Başkanlığı görevini yürütmüş, 31 Aralık 2003 tarihi itibariyle Grubun emeklilik politikası gereğince topluluktan ayrılmıştır.

Mehmet Ali Berkman, 2005 Eylül ayında Akkök Holding A.Ş.’de Yönetim Kurulu Üyeliği ve İcra Kurulu Başkanlığı’nı üstlenmiştir. Ayrıca Holding Şirketlerinin Yönetim Kurullarında da Üyelik ve Başkanlık görevlerini yürütmüştür.

1 Ocak 2013 itibariyle Akkök İcra Kurulu Başkanlığı’nı devreden Mehmet Ali Berkman, Akkök Holding İcra Kurulu Danışmanı olarak görevini sürdürmektedir. Berkman Aksa, DowAksa BV., Aktek, Akport şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanlıklarının yanı sıra, Akkök Holding ve çeşitli Akkök Grup Şirketlerinin Yönetim Kurullarında görev yapmaktadır. Uzun yıllar TÜSİAD, Kalder, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nda önemli görevlerde bulunmuş olan Berkman’ın İstanbul Erkek Liseliler Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı, Türk Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Üyeliği ve Türk Amerikan İş Konseyi Üyelikleri devam etmektedir.

KAYNAK: Yönetim Kurulu Üyeleri (akkok.com.tr, 11.12.2018).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör