Jaklin Güner

CEO, Yönetici, İş İnsanı

Doğum
01 Eylül, 1964
Eğitim
İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü
Burç

İş kadını ve yönetici, Vakko Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su. 1 Eylül 1964, Hatay doğumlu. İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu.  Yüksek lisansını da aynı okul ve bölümde tamamladı.

Kariyerine Arçelik’te başladı; ardından ITCF- Set Group’ta yeniden yapılanma ve yatırımların yeniden projelendirilmesini yürüttü.

1997 yılında YKM bünyesine katılan Güner, şirketin kurumsallaşmasına önemli katkılarda bulundu. YKM’nin genel müdürlüğünü yaptığı dönemde Garanti Bankası ortaklığıyla, çipli ve puan toplama sistemli ilk kredi kartı olan Bonus Card’ın yaratılmasında rol oynadı.

Tedarikçilerin barkod sistemi uygulamasına geçişinin sağlanması, ilk SAP Retail uygulamasının başlatılması, perakendede kapsamlı mağaza yazılımı gibi uygulamalarla Türkiye perakendesinin gelişimine katkıda bulunan öncü projelere imza attı.

YKM’nin ardından Güner, Ziylan Grup’a CEO olarak katılarak grubun 2012-2014 yılları arasında yerel toptancıdan bölgesel perakende liderine stratejik ve operasyonel olarak dönüşümü sürecini yönetti. Türkiye’nin en güçlü 50 iş kadını listesinde yer alan Güner, 2014’ten bu yana Vakko CEO’su olarak görev yapıyor.

Sektörün son yıllardaki en büyük işlemlerinden olan, YKM ve Ziylan şirketlerindeki hisse devir ve birleşme süreçlerini yöneten Güner ayrıca BMD (Birleşmiş Markalar Derneği) yönetim kurulu üyesi olarak, sektörün liderliğini yapan organizasyonlarda rol almaktadır.

​ Eylül 2018’de Capital ve Ekonomist dergilerince 50 Güçlü Kadını’ndan biri seçilmiştir.

KAYNAKÇA: En Güçlü 50 İş Kadını 2017 (fortuneturkey.com, 12.04.2017), Jaklin Güner (istekadinlar.com, 05.09.2018), Türkiye'nin '50 Güçlü Kadın' CEO’su belli oldu! (Hürriyet Haber, 05.09.2018).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör