Nevzat Doğan

Kamu Yöneticisi, Belediye Başkanı, Milletvekili, Tıp Doktoru, Siyasetçi

Doğum
20 Ağustos, 1960
Eğitim
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi
Burç

Tıp Doktoru, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, siyasetçi, milletvekili, kamu yöneticisi, İzmit Belediye Başkanı. 20 Ağustos 1960 tarihinde Kocaeli Bahçecik’te doğdu. Baba adı Mustafa, anne adı Havva.  İlk, orta ve lise tahsilini Türk Pirelli İlkokulu, İzmit Ortaokulu ve İzmit Lisesinde, yüksek öğrenimini ise Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. Mecburi hizmetini, Elazığ'ın Keban İlçesi ile Ağrı'da hükümet tabibi olarak yaptı.

İstanbul Şişli Etfal Hastanesi'nde 4 yıl uzmanlık eğitimi alarak Çocuk Hastalıkları Uzmanı oldu. Bolu/Gerede Devlet Hastanesi'nde Çocuk Hastalıkları Uzmanı olarak 3,5 yıl çalıştıktan sonra, SSK Kocaeli Hastanesi'ne tayin oldu. SSK Kocaeli Hastanesi'nde Başhekim Yardımcılığı, Çocuk Hastalıkları Uzmanı ve Hastane Dernek Başkanlığı görevlerini bir arada sürdürdü.

Dr. Nevzat Doğan, 2000 yılında Konak Tıp Merkezi'ni kurdu. 2001 yılında, 16 yıllık devlet memuriyetinden istifa ederek AK Parti İl Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi olarak aktif siyasete girdi. Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

3 Kasım 2002'de yapılan genel seçimlerde AK Parti’den 22. Dönem (03.11.2002 – 22.07.2007) Kocaeli Milletvekili seçildi. TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanvekilliği, TBMM Türkiye-Endonezya Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanlığı, AK Parti Genel Merkezi Yaşlılar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevlerinde bulundu. Ayrıca Türk Pediatri Derneği Kocaeli Şubesi Sekreteri ve Üyesi, Kocaeli Gümüşhaneliler Vakfı Başkanı ve Onursal Başkanıdır.

Nevzat Doğan, 2009 ve 2014  seçimlerinde iki kez İzmit Belediye Başkanı seçilmiştir.

Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Asamblesinde de Türk delegasyonunda asil üye olarak 4 yıldır görev yapmaktadır. Halen 2. dönem Belediye Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Evli ve üç çocuk babası olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.

KAYNAKÇA: TBMM Albümü 3. Cilt 1983-2010 (2010), Nevzat Doğan (izmit.bel.tr, 18.11.2018).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör