Evrim Aras Sağıroğlu

İş İnsanı

Doğum
Eğitim
İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü

İş kadını, Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su. 1979, Ankara doğumlu. O.D.T.Ü. Geliştirme Vakfı Özel Lisesi’nden sonra İstanbul Eyüboğlu Koleji’ni bitirdi. İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemleri Bölümü’nden 2001’de mezun oldu. Aras Cargo’da  dokuz aylık bir oryantasyon dönemi yaşadı.

İlk olarak 2001 Eylül’ünde Okmeydanı şubesinde stajyer olarak çalışmaya başladı, bir ay sonra Hasanpaşa şubesine şube yönetmen yardımcısı olarak görevlendirildi. Dört ay sonra Marmara Bölgesi Müşteri Hizmetleri’nde çalıştı. Daha sonra Aras Cargo Genel Müdürlüğü’nün tüm bölümlerinde birer ikişer ay stajyer olarak çalışarak kargo sektörünü yakından tanıma şansı elde etti. 

Bir süre Aras Kurye şirketinde görev aldı ve kısa sürede Genel Müdür oldu. 2003 yılında Aras Cargo’da halkla ilişkiler departmanın (kurumsal iletişim) kurarak, kurum kimliği çalışmalarını başlattı. Böylece kurum içinde yeniden yapılanmanın ilk adımını atmış oldu.  Daha sonra 1.5 yıl satış ve pazarlamadan sorumlu GMY olarak ve arkasından İK’dan sorumlu GMY olarak görev yaptı.

Aras Cargo’nun Genel Müdürlüğü görevini yürütmeye Temmuz 2007 tarihinde başlayan Evrim Aras Sağıroğlu 06 Şubat 2008 tarihinden itibaren Aras Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı üstlenmiştir. Evli ve bir erkek çocuk annesi olan Evrim Aras Sağıroğlu’nun TÜGİAD, FB Klübü üyeliği bulunmaktadır.

2016 yılını yüzde 14 büyüme ve 965 milyon TL ciro ile kapatan Aras Kargo, 2017’de 1 milyar TL’nin üzerinde ciro ve yüzde 19 büyüme hedefliyor. Kadınları daha fazla iş hayatına kazandırmayı amaçlayan Aras, yüzde 17 olan kadın çalışan oranını da yıl sonuna kadar yüzde 20’ye çıkarmayı planlıyor. Dünya markası olma vizyonuyla yatırımlarına devam eden Aras, 825 şube, 29 transfer merkezi, 4 binden fazla araç ve 12 bin çalışanıyla Türkiye’nin en geniş dağıtım ağına sahip kargo şirketini yönetiyor.

KAYNAKÇA: Patronların Dünyası (patronlarindunyasi.blogspot.com, 13 Mayıs 2013), En Güçlü 50 İş Kadını 2017 (fortuneturkey.com, 12.04.2017). 

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör