Barış Demirtaş

Kaymakam, Kamu Yöneticisi

Doğum
Eğitim
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü

Kamu yöneticisi, Diyarbakır Bağlar Kaymakamı. 1977, Lüleburgaz / Kırklareli doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Lüleburgaz’da tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Uludağ Üniversitesi Tarih Bölümünden “Lozan Mübadele Sözleşmesinin Etkileri ve Sonuçları Üzerine Bir Araştırma” konulu teziyle yüksek lisans derecesi aldı.

2001 yılında Edirne Kaymakam adayı olarak göreve başlayarak, Demirköy ve Kurucaşile ilçelerinde Kaymakam Vekili olarak görev yaptı. Bir yıl süreyle İngiltere’de Leicester Üniversitesi’nde İngilizce dil eğitimi aldı ve mesleki incelemelerde bulundu. Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı tarafından Japon Hükümeti’nin teknik işbirliği kapsamında yürütülen “Yerel Kalkınmada Mülki İdare Amirlerinin Rolü” projesi kapsamında 3 hafta süre ile Japonya’da eğitim aldı.

Yurda döndükten sonra, Büyükorhan, Ömerli, Havsa ve İncesu İlçelerinde Kaymakamlık, Bingöl ve Giresun İllerinde Vali Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

31.08.2018 tarih ve 2018/157 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Diyarbakır Bağlar Kaymakamı olarak atanarak,  bu görevine 15.09.2018 tarihinde görevine başlamıştır.

Barış Demirtaş, İyi derecede İngilizce bilmektedir. Evli olup 1 çocuğu vardır.

KAYNAKÇA: Özgeçmiş (bağlar.gov.tr, 12.10.2018), Barış Demirtaş (haberler.com, 12.10.2018).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör