Seyit Torun

Genel Başkan Yardımcısı, Belediye Başkanı, Milletvekili, İktisatçı, İş İnsanı, Siyasetçi

Doğum
01 Şubat, 1968
Eğitim
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü
Burç

İktisatçı, iş adamı, siyasetçi, belediye başkanı, milletvekili, CHP Genel Başkan Yardımcısı. 1 Şubat 1968'de Ordu'da doğdu. Baba adı Ali Hikmet, anne adı Şahinur'dur. Esnaf ve çiftçi bir ailenin çocuğu olarak ilk ve ortaöğrenimini Ulubey’de, lise öğrenimini Ordu’da tamamlayarak, ardından Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi.

Almanya ve Hollanda'da belediyecilik konusunda akademik çalışmalarını sürdürdü. Sosyal ve kültürel amaçlı vakıflarda başkanlık yaptı. CHP Ordu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Ulubey Belediye Başkanlığı ve 2004 ve 2009 yıllarında yapılan yerel seçimlerinde de iki dönem üst üste 2 dönem Ordu Belediye Başkanlığı yaptı. Belediye Başkanlığı süresince Yerel Yönetimler ile ilgili Almanya ve Hollanda’da çeşitli çalışma ve incelemelerde bulundu. 

CHP’den 25., 26. ve 27.  Dönemde Ordu Milletvekili seçildi. 10 Ağustos 2018 günü CHP'de yeni Merkez Yürütme Kurulu belli oldu. Yerel Yönetim Politikaları genel başkan yardımcılığına Seyit Torun getirildi. 

Evli ve bir çocuk babası olan Seyit Torun, orta derecede İngilizce bilmektedir

KAYNAK: Seyit Torun (tbmm.org.tr, 10 Ağustos 2018), Seyit Torun (sozcu.com.tr, 10 Ağustos 2018), CHP'de yeni Merkez Yürütme Kurulu belli oldu (cumhuriyet.com.tr, 10 Ağustos 2018), Seyit Torun (chp.org.tr, 24.12.2019).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör