İlhan Karaçay

Gazeteci-yazar

Doğum

Gazeteci yazar. 1942'de Mersin'de doğdu. Kaderi, ailece işlettikleri Pompeipolis motel, plaj ve Kampingde çalışırken, tesislerine gelen Yunanlı kaptanın Çin'e gideceğini öğrenmesiyle değişti. Gazetecilik mesleğine sevdalı Karaçay, üç arkadaşıyla birlikte gemiye işçi olarak girmeyi başardı.

1967 Haziran'ında başlayan yolculuğun Karaçay için amacı, Çin'de yaşanan Kültür İhtilali'ni dünyaya duyuran gazeteci olmaktı. Şangay'da Kültür İhtilali'ni ve etkilerini haberleştirdi. Hollanda’ya yerleşerek; Hürriyet  ve  TRT'nin muhabirliğini yaptı. Hollanda Yayın Kurumu NOS Televizyonu'nda Türkler için Pasaport adlı program hazırlayıp sundu. 28 Mart 1998'de Nezih Demirkent'in sahibi olduğu Dünya Gazetesi'nin Hollanda ve Belçika yayın hakkını alarak, Haftalık olarak yayınlanan Dünya Avrupa'nın yayını başlattı.

Mersin Turizm Platformu'nun Avrupa'daki ilk gönüllü üyesi oldu. Karaçay, 2013 Akdeniz Oyunları'nın Avrupa'da tanıtılması için gönüllü üyelerin aktif rol üstlenmesi ve Oyunların Avrupa Basınında daha fazla yer alması için Turizm Platformuyla birlikte çalışmalara başladı. Halen yaşamını Hollanda’da sürdüren İlhan Karaçay’ın 2018’de Hollandaca bir kitabı yayımlanmıştır.

KAYNAK: İlhan Karaçay kimdir (turizmhaberleri.com, 06.08.2018).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör