Vahit Erdem

Ekonomist, İnşaat Mühendisi, Milletvekili, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi

İnşaat yüksek mühendisi ve ekonomist, siyasetçi, milletvekili. 1944, Kasımağa / Keskin / Kırıkkale doğumlu. Baba adı Ali, anne adı Satı. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesini bitirdikten sonra Southampton Üniversitesinde Yüksek Lisans ve Bradford Üniversitesinde Proje – Planlama İhtisası yaptı.

Devlet Planlama Teşkilatı Uzmanı ve Daire Başkanı, Toplu Konut ve Kamu Ortaklığı İdaresi Kurucusu ve Başkanı, Savunma Sanayii Kurucu Müsteşarı, Başbakanlık Başdanışmanı, Büyükelçi, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı, Avrupa Konseyi Sosyal Kalkınma Fonu, Türk Hava Yolları ve Vakıfbank Yönetim Kurulu Üyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri olarak görev yaptı.

Vahit Erdem, AK Parti’den XXII. (03.11.2002 – 22.07.2007) ve XXIII. (22.07.2007 –  12.06.2011) Dönem Kırıkkale Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı.  NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı ve NATO Parlamenter Asamblesi Başkan Yardımcısı oldu.

Güney Kore Cumhuriyeti Devlet Güvenlik Liyakat Nişanı ve Fransa Cumhuriyeti Devlet Liyakat Nişanı ( Legion D’Honneur) sahibidir. Evli, 3 Çocuk. Çok iyi düzey İngilizce, orta düzey Fransızca biliyor.

KAYNAK: TBMM Albümü 3. Cilt 1983-2010 (2010).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör