Ünal Yaşar

Milletvekili, Avukat, Hukukçu, Siyasetçi

Doğum
Eğitim
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi
Diğer İsimler
XVII., XVIII. ve XX. Dönem Gaziantep Milletvekili

Hukukçu, avukat, siyasetçi, XVII., XVIII. ve XX. Dönem Gaziantep Milletvekili (D. 1941, Nizip – Ö. 25 Mart 2013, Ankara). Baba adı Mehmet Fevzi, anne adı Safiye. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu.

Bir süre serbest avukatlık yaptı, çiftçilikle uğraştı.  Daha sonra siyasete atılarak; ANAP’tan XVII., XVIII. ve XX. Dönem (24.12.1995 – 18.04.1999) Gaziantep Milletvekili seçilerek parlamentoda yasama çalışmalarına katıldı.  TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi olarak görev yaptı.

Ünal Yaşar, 25 Mart 2013 günü Ankara Güven Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Gaziantep'in Nizip ilçesinde toprağa verildi. Çok sayıda kişinin katıldığı cenaze namazı öncesinde, Yaşar'ın ağabeyi ve aynı zamanda eski devlet sanatçısı olan Nejdet Yaşar taziye dileklerini kabul etti. Yaşar'ın cenazesi, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında, Nizip Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. Bu sırada, Milletvekili Yaşar'ın yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Cenaze namazına; Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Nizip Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Nizip Belediye Başkanı Hacı Fevzi Akdoğan, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Kantar, İlçe Müftüsü Dr. Mustafa Genç ve çok sayıda kişi katıldı. Evli, 2 çocuk babasıydı.

KAYNAKÇA: TBMM Albümü 3. Cilt 1983-2010 (2010), Eski Milletvekili Ünal Yaşar Toprağa Verildi (haberler.com, 25 Mart 2013).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör