Ülkü Özgümüş

Sanayici, Ekonomist, Milletvekili, İş İnsanı, Siyasetçi

Doğum
23 Kasım, 1956
Eğitim
Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü
Burç

Ekonomist, sanayici, iş adamı, siyasetçi, milletvekili. 23 Kasım 1956’da Adana’da doğdu. Babasının adı Bahri, annesinin adı Aysel’dir. Lise tahsilinden sonra Orta Doğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümünden ayrılarak Özgümüş Döküm Sanayi ve Ticaret AŞ’nin kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Adana Sanayi Odası

Yönetim Kurulu Üyesi, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptı. Adana Güçbirliği Vakfı Kurucu Üyeliği, Üniversite Sanayi Ortak Araştırma Merkezi (ÜSAM) kuruculuğu ve Başkanlığı, Adana Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu ve Mütevelli Heyeti Başkanlığı, Kanal A Televizyonu Başkanlığı yaptı. TOBB Sanayi Odaları Konseyi Başkan Vekilliği, KOBİ Girişim AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, Gümrük ve Turizm İşletmeleri AŞ Yönetim Kurulu Üyeliği, Çukurova Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliğinde bulundu.

Ülkü Özgümüş, CHP’den 24. Yasama Dönemi Adana Milletvekili seçilerek TBMM’de yasama çalışmalarına katıldı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

KAYNAK: TBMM Albümü 24. Yasama Dönemi (tbmm.gov.tr, erişim: 16.01.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör