Murat Sezgin

Sanayici, Maliyeci, İş İnsanı

Doğum
-
Eğitim
A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü

Maliyeci, İş Adamı, Sanayici, Mesa Holding Yönetim Kurulu Üyesi. 1967 yılında doğan Murat Sezgin, orta ve lise öğrenimini Ankara İnönü Lisesi’nde tamamladıktan sonra A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü'nde lisans, Boston Üniversitesi'nde ekonomi alanında yüksek lisans dereceleri almıştır.  1989 yılında Maliye Bakanlığı Hesap Uzmanları Kurulu'nda Hesap Uzman Yardımcısı olarak mesleki kariyerine başlayan Sezgin, 1992 Yılında Hesap Uzmanlığına, 2002 Yılında Baş Hesap Uzmanlığına atanmıştır.

San Diego State Üniversitesi'nde Amerikan Gelir İdaresi ile ilgili çalışmalar yapmış, Atılım Üniversitesi-Ekonomi Bölümünde yönetim alanında dersler vermiştir. TBMM Meclis Araştırma Komisyonu başta olmak üzere pek çok komisyonda yer almış, Finansman ve Bakanlık Yatırımlarına ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanlığı  Bakan Özel Danışmanlığı görevinde bulunmuştur.

2003 Yılında Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü’ne Daire Başkanı olarak atanmış ve bu görevini Gelir İdaresi Başkanlığı Gelir Yönetimi Dairesi'nde 2008 yılına kadar sürdürmüştür.

Uluslararası Vergi Eğitimi programlarında OECD bünyesinde Macaristan başta olmak üzere değişik ülkelerde, OECD üye ülkeleri uzmanlarına eğitmen olarak dersler vermiştir.  Dolaylı Vergiler alanında OECD-Paris Merkezi'nde Maliye Bakanlığı temsilcisi sıfatıyla delegasyonda görev almış ve Almanya, Hollanda, Finlandiya gibi pek çok ülkede yine Maliye Bakanlığı temsilcisi sıfatıyla çalışma partilerinde bulunmuştur. Avrupa Birliği Katılım Müzakerelerinde Türk Delegasyonunda yer almış, Cenevre’de WTO nezdinde Maliye Bakanlığı temsilcisi olarak ticaret örgütü nezdindeki çalışma gruplarında bulunmuştur.

Evli ve bir çocuk babası olan Murat Sezgin Mülkiyeliler Birliği ve Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyesi olup, Mesa Holding ve bünyesindeki değişik şirketlerde Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmaktadır.

KAYNAK: Murat Sezgin (mesaholding.com.tr, 12.07.2018).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör