Gülay Hüseynova

Oyuncu

Doğum
28 Haziran, 1989
Eğitim
Bakü Slavyan Üniversitesi Rus dili ve Edebiyatı Bölümü
Burç
Diğer İsimler
Gülay Hüseyinova

Azeri oyuncu, senarist ve yazar. 28 Haziran 1989, Baku / Azerbaycan doğumlu. Türkiye’de Gülay Hüseyinova olarak da bilinmektedir. 2006-2010 yıllarında Bakü Slavyan Üniversitesi Rus dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun olmuş, yaklaşık 2 sene boyunca öğretmenlik ve tercümanlık yapmıştır.

2009 yılında ilk radyo programı olan “Yurdumuzu Geze Geze”nin (Yurdumuzu gəzə-gəzə) sunuculuğunu, okuduğu üniversitenin radyosunda yapmıştır.

 

Filmografisi ve Yazarlık Yönü:

 

Oyunculuk yaşamına 2012 yılında Azeri yönetmen Ramiz Feteliyev’in “En Adi Soyad” (Ən Adi Soyad) filminde oynadığı hemşire rolüyle başlamıştır. Bir kaç ay sonra Kenan MM’in yönettiği “Leke” (Ləkə) dizisinde kendi ismiyle genç iş kadınını canlandıran oyuncu, hemen ardından Gürcü yönetmen Iraklı Apakidze’nin “Hayat Çiçeği” (Həyat Çiçəyi) dizisinin başrolünü üstlenerek, oyuncu Fahrettin Manafov’un gelini Fahriye’yi canlandırmıştır.

Dizi sektörüne gelişiyle hızla ilerleyen oyuncu, 2013 yılında şair Almas İldırım’ın hayatını anlatan “Unutulmayanlar” (Unudulmayanlar) isimli bir TV Belgeselinde kırmızı elbiseli kızı oynamıştır. Hemen ardından “Ekim ve Bakü” (Oktyabr və Bakı) isimli kısa filmin başrolünü üstlenen oyuncu, ayrıca bir çok reklam filmlerinde de rol almıştır.

2014 yılından itibaren, Araz FM’de “Radioskop” isimli eğlenceli bir haftasonu programı sunmaya başlamıştır. 3 ay sonra Media FM’den aldığı iş teklifiyle radyoculuğunu hafta içi her gün “Bamboleo”, “Stolova Lova”, “Seçilen Nahar” isimli eğlenceli programlarıyla Media FM’de devam ettirmiştir.

Radyoculukla beraber çekimlerini de sürdüren oyuncu, 2015 yılında Lider TV’de yayımlanan “Tufanlı Sema” (“Tufanlı Səma”) dizisinde çocuğunu arayan gizemli kadın Dilşad’ı canlandırmıştır. Kısa süre sonra “1.000 000 Manat” isimli komedi filminde ikiz kız rolünü canlandırarak sinemalarda görünen oyuncu, 2015 Nisan’da Türkçe yazdığı romantik komedi janrında olan ilk kitabı “P.S. Zaten boyun da küçüktü…” ile Azerbaycan’ın satış rekorunu kırarak yılın en çok satanlar listesinin birincisi olmuş ve ülkenin en büyük edebiyat ödülü olan "Altın Kalem" (Qızıl Qələm) almıştır. 2015 sonlarından itibaren Region TV’de yayımlanan “Bizim Ahmet Nerde?” (Bizim Əhməd Haradadır?) TV dizisinde komik, köylü öğrenci kız olan Güler karakteriyle sevenleriyle buluşmuştur.

2015 yılından bu yana İstanbul’da yaşamaktadır. İlk kez bir Türk-Rus ortak yapımızı dizide rol alan Gülay Hüseyinova, Kalbimin Sultanı adlı bu dizide Reyhan Kalfa karakterini canlandırdı.

Dizide Reyhan, küçük yaşta yuvasından kopmuş, sonunda kendisini İstanbul’da bulmuştur. Talih yüzüne gülmüş Esma Sultan’ın yalısına girmiştir. Korktuğunun aksine Esma Sultan ona çok iyi davranmış, olmayan kız kardeşi gibi sevmiştir Reyhan’ı. Reyhan da Esma Sultan’a gönülden, büyük bir sadakatle bağlıdır. Zamanla Esma’nın güvenini kazanmış ve kalfası olmuştur. Esma’dan hiçbir şey gizlemez. İyi kalpli, sevgi dolu bir kızdır.

Aynı zamanda bir yazar olan Gülay Hüseyinova (Hüseynova)’nın Baku ve İstanbul’da basılmış 2 kitabı olduğu bilinmektedir.

 

Kitapları:

 

P.S Zaten Boyun Da Kücüktü (Baku 2015; İstanbul 2016), Ve Bir Americano (İstanbul, 2017).

 

KAYNAKÇA: Gülay Hüseyinova (ntv.com.tr, 13.06.2018), Gülay Hüseyinova (strartv.com.tr, 13.06.2018), Gülay Hüseynova (dizihaberci.com, 13.06.2018), Gülay Hüseynova (1news.az, 13.06.2018), Gülay Hüseynova (1000kitap.com, 13.06.2018).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör