Alexandra Nikiforova

Oyuncu

Doğum
Diğer İsimler
Anna

Rus sinema ve dizi oyuncusu. 1993, Rusya doğumlu. İlk oyunculuk deneyimini bir Rus yapımı olan 2014 yılında Otpusk po Raneniju isimli proje ile gerçekleştirdi. Daha sonra Leningrad 46, Kumir ve Doktor Richter isimli projelerde rol aldı.

Star TV’de yayınlanacak olan Kalbimin Sultanı isimli Osmanlı dönemi dizisinde Anna rolünü oynayan Alexandra Nikiforova 1,66 boyunda. İlk defa Rusya dışında bir dizide rol alan Alexandra Nikiforova, Anna rolü için Türkçe dersleri alıyor. Güzel oyuncu yeni dizi Kalbimin Sultanı’nda Ali Ersan Duru ile birlikte başrol oynuyor.

Aleksandra Nikiforova, bu dizide Anna rolünde, 20 yaşında ve görenin bir daha bakmak istediği güzellikte bir genç kızdır.

2. Mahmud’un çocuklarına Fransızca öğretmek için saraya çağırılır ve görevlendirilir. Sevgi dolu, kibar, özgürlüğüne düşkün, kültürlü, tarihe ve sanata ilgili, esprili bir kadındır. Heyecanlandığında çok konuşur ve sevimlilik düzeyinde sakarlıklar yapar.

Saray’da bu özellikleri O’nu 2. Mahmud’un gözünde diğer kadınlardan ayırır. Süse düşkün değildir ama bakımlıdır. Saf güzelliği onun diğer kadınlardan farklı olarak öne çıkmasına neden olur. Bu durum da sarayda, özellikle 2. Mahmud’un gözdesi olan Hoşyar Sultan ile yaşanacak irili ufaklı entrikalara sebep olacaktır.

Anna her şeyin üstesinden gelebilecek cesarete, bilgiye sahip olsa da kalbine söz geçirebilecek midir? Bunu kendi dahi bilemez…

KAYNAKÇA: Dikkat Çeken Rus Güzel Aleksandra Nikiforova Kimdir? (sozcu.com.tr, 13.06.2018), Aleksandra Nikiforova (ntv.com.tr, 13.06.2018), Aleksandra Nikiforova (strartv.com.tr, 13.06.2018), Aleksandra Nikiforova (sinematurk.com, 13.06.2018), Aleksandra Nikiforova (diziler.com, 13.06.2018).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör