Fatih Mehmet Müderrisoğlu

Öğretim Görevlisi, Eczacı, Yazar

Doğum
Eğitim
Nişantaşı Eczacılık Yüksek Okulu

Eczacı, yazar, öğretim görevlisi. 1948 yılında İstanbul’da doğdu. Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk eczacılık okulu mezunlarından Kemal Müderrisoğlu’nun oğludur. Kendisi üç kardeşin en gencidir. İki ağabeyi de eczacı olup, kendisi 1970 yılı Nişantaşı Eczacılık Yüksek Okulu mezunudur.

İlk ve orta okulu Şişli Terakki Lisesi, liseyi Ankara TED Koleji’nde okudu. Sanayicilik, eczacılık fakültesinde kozmetoloji hocalığı yanı sıra 1970’den günümüze ara vermeden Rebul Eczanesi’nde eczacılık yapmaktadır.

2010 yılında TV8’de her Pazar saat 12.00-13.00 arasında yayınlanan YAŞAM KULÜBÜ adlı sağlık programını sunmuştur. Eczacı Dergisi tarafından Yılın Eczacısı seçilen Müderissoğlu, 2010 yılı Altın Havan ödülünü almaya hak kazanmıştır.

Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde kozmetoloji öğretim görevliliğinde bulunmuş ve Antiaging konusunda bir patent almıştır. Halen Yeniyüzyıl Üniversitesinde eczane koçluğu dersini vermektedir.

Dört basılı, Evde Hasta Bakımı konusunda ise bir adet basıma hazır kitabı bulunmaktadır. İngilizce, Fransızca, Almanca bilmektedir. Evli ve iki çocuğa sahiptir. Kızı doktor psikolog, oğlu ise Marmara Üniversitesi Eczacılık Bölümü mezunudur.

118 yıllık Rebul eczanesinin yönetimini yaparken diğer yandan kozmetikteki deneyimleri ile MFM Cosmeceuticals markasıyla yeni ürün araştırmalarında bulunmaktadır.

KİTAPLARI:

Diabetes Mellitus, Hiper Tansiyon, Babamın Asrı (2010), Fakültede Öğrenemediklerim (2012).

KAYNAK: Eczacı Mehmet Müderrrisoğlu (mehmetmuderrisoglu.com, 11.06.2018).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör