Onur Özsu

Besteci, Şarkıcı, Şarkı Sözü Yazarı, Müzisyen

Doğum
17 Aralık, 1982
Eğitim
Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü
Burç

Şarkıcı, Söz Yazarı, Besteci, Müzisyen. 17 Aralık 1982 tarihinde hayata gülümseyen İzmirli pop müzik sanatçısı Onur Özsu, henüz 8 yaşlarında, babasının gitaristliğini üstlendiği bir orkestrada solistlik performansı sergileme şansını yakaladı.

8 yaşındaki bir çocuk için şaşırtıcı bir performans sergilediği gözlenen ve henüz küçük yaşlarda değerli müzisyenler arasında bulunmak yanı sıra, canlı canlı çeşitli müzik türlerine yakinen tanıklık etmek gibi şanslara sahip olan Onur, her fırsatta piyano öğrenimi konusunda adımlar atmasıyla birlikte üniversite yıllarından itibaren aktif müzik hayatı içerisinde de yer almaya başladı.

Lise yıllarında sahne sanatları ve tiyatro deneyimlerinde bulunması ile sahneye daha da bağlanan Onur Özsu, İzmir Atatürk Lisesi mezuniyeti sonrası, Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümünü kazandı. Üniversite hazırlık sınıfında, öğrenim kredisi ve ailesinin de katkısıyla aldığı bir klavye ile klavyesini geliştirip çalışmalara başladı.

Bir süre sonra üniversite arkadaşlarıyla kurdukları rock grubunda klavye çalmaya başlayan genç müzisyen, üniversitenin ilk yıllarından 2011 yılına kadar ki süreçte İzmir ve çevresinde çeşitli mekanlarda bireysel ve orkestra performansları olmak üzere sahneler aldı. Sahne almak yanı sıra, söz müzik ve demo düzenlemeleri üzerine çalışmalarda da bulunduğu bu dönem içerisinde ürettiği eserler çevresi tarafından büyük beğeni ve takdir topladı.

Müzik felsefesi; yerel ve evrensel tınıları bir arada değerlendirmekle birlikte, mümkün olduğunca geniş bir yelpazede, özgür, cesur, yenilikçi ve en önemlisi de kendine has eserler üretmek oldu. Üniversite eğitimi akabinde askere gidip, vatani görevini tamamlayan Onur, 2011 yılının son aylarında albüm ideallerini gerçekleştirmek üzere İstanbul’a yerleşti.

İstanbul’a yerleşmesinden kısa bir süre sonra, Türkiye’nin önde gelen müzik adamlarından Murat Engin ile bir araya gelen Onur, geçmişten bu yana ürettiği eserlerini, Murat Engin prodüktörlüğünde dinleyicilerle buluşturma şansını yakalayıp, ilk kariyer albümü için stüdyo çalışmalarına başladı.

Albüm çalışmaları süresince, İstanbul başta olmak üzere, çeşitli şehirlerde, seçkin mekanlarda Meya Orkestrası ile sahne çalışmalarında da bulunan genç şarkıcı o süreçte Murat Engin önderliğinde Meya Müzik katkılarıyla , 3 şarkılık maxi single projesi ile dinleyicilere “Merhaba” demek için hummalı bir hazırlık sürecini de tamamlamış oldu. Onur Özsu’nun bu ilk kariyer albümündeki 3 eserin sözleri ve müzikleri Onur Özsu tarafından, düzenlemeleri ise “Metin Arolat, Fazıl Say, Kubat, Enbe Orkestrası, Tan Taşçı, Selçuk Ural, Meya Orkestrası” gibi çok sayıda tanınmış sanatçı ve orkestra ile önemli projelere imza atmış müzisyen Murat Engin tarafından yapıldı.

Albümdeki eserlerin sözleri ve müzikleri İzmir’de, düzenlemeleri ve mixing işlemleri İstanbul’da , mastering işlemleri ise Londra’da gerçekleşti. Bu 3 eserle Yurt içi ve Yurt Dışında bir çok önemli müzik listesinde yer alan şarkıcı, Dünyanın en önemli global müzik platformlarından Mtv''nin resmi internet sitesinde en popüler sanatçılar listesinde de yer almayı başardı ve ülkemizi yurt dışı müzik platformlarında da başarıyla temsil etti. 2016 yılında yayınlanan Gel Sen Yamacıma single''ı ile yine bir çok yerel ve ulusal müzik listelerinde yer alan şarkıcı müzik çalışmalarını sürdürmektedir.

KAYNAKÇA:  Onur Özsu - Kontes (YouTube, 28 Ara 2013), Onur Özsu - Bir Yolunu Bulsam (YouTube, 6 Oca 2014), Türk şarkıcı dünya starlarını geride bıraktı (gazetevatan.com, 14 Nisan 2015), Onur Özsu - Gel Sen Yamacıma ( Official Video ) ( YouTube, 22 Tem 2016), Bilgi teyidi (Nisan 2018).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör