Hakan Eren (Diyarbakırlı)

Radyo Sunucusu

Doğum
06 Mayıs, 1963
Eğitim
Yıldız Üniversitesi Kocaeli Elektrik Mühendisliği
Burç
Diğer İsimler
İsmail Hakan Eren

Radyo programcısı ve sunucusu, dizi oyuncusu, elektrik mühendisi. Tam adı İsmail Hakan Eren. Geçmiş Bahar Mimozaları ve Bir Zamanlar programlarının yapımcısı ve sunucusu. 6 Mayıs 1963, Diyarbakır doğumlu. Pertevniyal Lisesi ve Yıldız Üniversitesi Kocaeli Elektrik Mühendisliği mezunudur.

1988 yılından beri Elektrik Mühendisliği yapmakta olan Eren, Klassis Otel, Richmond Hotel, İstanbul Conti Otel, Klassis Golf Country Club, Kız Kulesi Restorasyonu, Maxi Shopping City gibi birçok büyük projenin elektrik projeleri ve yapımını üstlenmiştir. Halen Yenigün Aydınlatma'da satış ve proje müdürlüğü yapmaktadır.

14 seneden beri plak koleksiyonu ile ilgilenen ve Türkçe pop tarzında yayınlanmış plakların 96%'sına sahip olmasının dışında birçok sanatçımızın yayınlanmamış şarkıları da arşivinde yer almakta olup Türkiye'nin en detaylı Türkçe pop müzik arşivine sahiptir. Hakan Eren, Meral Altındal ve Naim Dilmener ile birlikte yaklaşık 4 senedir çalışmalarına devam edilen Türkiye'de yayınlanmış tüm Türkçe pop plakların "Plak Kataloğu"nu yayına kitap olarak hazırlamaktadır.

Türkiye'nin müzik konusunda en büyük kaynak eksikliğini giderecek olan bu proje 2002 yılında yayınlanacak. Ayrıca Naim Dilmener ile birlikte plak kapaklarını içeren ve 70'li yıllara ait kolay çalışmaları içeren iki kitap çalışmalarının hazırlıkları halen devam etmektedir. Ada müziğin yayınladığı ilk arşiv serisi olan Ali Rıza Binboğa, Asu Maralman, Ayten Alpman, Hümeyra ve Timur Selçuk CD'lerinde arşiv ve edit olarak görev yaptığı bu çalışmaların dışında Aykut-Ayşe, Ciguli, Grup Destan, Melda Duygulu ve Zuhal Olcay'ın albümlerinde çeşitli çalışmalar yaptı.

 Şu anda piyasaya çıkmaya hazırlanan ve projelerini Hakan Eren'in hazırladığı iki albüm çalışmasının hazırlıkları devam etmektedir. Odeon plak şirketinin arşivinden seçtiği plaklardan oluşan ve Türk Pop Müzik tarihine yön vermiş şarkılarından oluşacak "toplama" CD Türkiye'de ilk defa tüm eserlerin orijinal kayıtlarını içeren bir çalışma olarak müzik marketlerde yerini alacak. Dost Müzik ve DMC (Doğan Müzik Company) ortak çalışması olarak hazırlanan 60'lı yılların en önemli yarışması olan Hürriyet Gazetesi'nin düzenlediği Altın Mikrofon yarışma şarkılarının tamamının orijinal kayıtlarını içeren çalışmanın tüm prodüksiyonunu hazırlamaktadır.

Çalıntı Dergisi'nde makaleleri '99 Ekim ayından itibaren her ay yer almaya başlamıştır. Radyo D'de hafta sonları Pazar 16:30-18:30 Geçmiş Bahar Mimozaları ve Cumartesi 20:00-21:00 Hakan Eren ile Bir Zamanlar programlarını hazırlayıp sunmaktadır. Türkiye'nin en kapsamlı nostalji sitesi www.birzamanlar.net'i hazırlayan Eren, Ajda Pekkan ve Seyyal Taner'in resmi internet sitelerinin de danışmanlığını yapmaktadır.

 

Rol Aldığı Dizi:

 

Kartallar Yüksek Uçar (1983)

 

KAYNAKÇA: Nostalji ustası radyocu (Hürriyet Kelebek eki, 3 Kasım 1999), İsmail Hakan Eren (birzamanlar.net, 15.04.2018), Hakan Eren (birzamanlar.net, 15.04.2018).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör