Feride Hilal Akın

Pop Müzik Yorumcusu, Oyuncu, Müzisyen

Doğum
18 Haziran, 1996
Eğitim
Lise mezunu
Burç
Diğer İsimler
Kafalar Karışık Buse

Müzisyen, pop müzik şarkıcısı, film ve dizi oyuncusu.1.68 metre boyunda 54 kilo.  18 Haziran 1996, İstanbul doğumlu. Uzun yıllardan itibaren Ankara'da yaşayan Feride Hilal Akın liseyi burada bitirdi. İlk sahne deneyimini 17 yaşında başlamıştır. Alternatif, enstrümantal, etnik, elektronik ve film müzikleri ilgilendiği ve keyif aldığı türlerdir. Sosyal Medya üzerinden yayınladığı müzik videoları ile dikkat çeken Feride Hilal Akın, Türk Pop Müziğinin sevilen şarkıcıları tarafından söylenmiş şarkıları yeniden yorumlayıp bu videoları sosyal medya üzerinden paylaşınca dikkat çekmeyi başarmış ve takipçi sayısını hızla arttırmıştır.

Adele, Rihanna, Amy Winehouse, Şebnem Ferah, Sezen Aksu ve Sıla hem şarkı yazarı hem solist olarak çok sevdiği ve keyif aldığı isimler arasındadır. Oyuncu olarak özellikle Serenay Sarıkaya’yı çok beğendiğini dile getirmiştir.

Dizi oyunculuğuna Yeni Gelin dizisinde Şirin karakteriyle başladı. Diziye dahil oluşu ise, Yeni Gelin dizisinin jenerik müziğini söylemek için stüdyodayken dizinin hem yönetmeni hem de yazarı Ersoy Güler’le tanışması diziye dahil olmasını sağladı. Partneri Onur Baytan'la diziden öncede çok yakın iki arkadaşlardır.

Feride Hilal Akın, Yeni Gelin dizisinde Şirin Bozok rolünde, “Ferhat’ın, fettan Şirin’i; Hazar’ın başının püsküllü bela kardeşidir. Asiye ve Kalender’in biricik kızları, Hazar’ın kız kardeşidir. Enerjik, delidolu, eğlenceli biridir..

 

Rol Aldığı ve Müziğini Yaptığı Film ve Diziler:

 

Feride Hilal Akın: Yağmurlar (Feride Hilal Akın, Kısa Video 2020)

Feride Hilal Akın: Tutku (Feride Hilal Akın, Kısa Video 2019)

Feride Hilal Akın: Kim (Feride Hilal Akın, Kısa Video 2019)

Feride Hilal Akın: Yok Artık (Feride Hilal Akın, Kısa Video 2019)

Kafalar Karışık (Buse, Sinema Filmi 2018)

Yeni Gelin (Şirin Bozok, TV Dizisi 2017-2018)

Feride Hilal Akın & İlyas Yalçıntaş: Şehrin Yolu  (Feride Hilal Akın, Kısa Video 2018)

Feride Hilal Akın & İlyas Yalçıntaş: Gizli Aşk  (Feride Hilal Akın, Kısa Video 2018)

Feride Hilal Akın & İlyas Yalçıntaş: Ayrılık Zor  (Feride Hilal Akın, Kısa Video 2017)

Feride Hilal Akın & İlyas Yalçıntaş: Bilir mi?  (Feride Hilal Akın, Kısa Video 2017)

 

KAYNAKÇA: Feride Hilal Akın (showtv.com.tr, 19.03.2018), Feride Hilal Akın (imdb.com, 11.05.2021), Feride Hilal Akın (sinematurk.com, 11.05.2021), Feride Hilal Akın (diziler.com, 11.05.2021), Feride Hilal Akın (beyazperde.com, 11.05.2021).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör