Fatma Tuba Yazıcı

İş İnsanı

Doğum

İş kadını. Diler Holding Yönetim Kurulu Başkanı. 1974, İstanbul doğumlu. 1949 yılında kurulan Diler Holding, kendi bünyesinde barınan yan kuruluşları ile birlikte, aktif olarak çelik üretimi (karbon ve alaşımlı), dış ticaret, enerji, deniz nakliyesi, liman işletmeciliği, madencilik, banka ve turizm alanlarında faaliyet göstermektedir. Devletin sahip olduğu ilk yüksek fırınlı haddehane olma özelliğini taşıyan tesisleri, 1939 yılında Karadeniz bölgesinde bulunan Karabük’te üretime başlamıştır.

1984 yılında kurulan Diler Dış Ticaret firması, grup ürünlerinin uluslararası pazarda tanıtımını amaçlamıştır.

1985 yılından itibaren, uluslararası ticarette gösterilen muazzam başarı, grubun ana faaliyet dalı olan demir çelik üretimindeki kapasite artışına olanak sağlamak ile birlikte başka sektörler olan bankacılık, deniz taşımacılıgı ve turizm alanlarına da yönelmesine imkan sağlamıştır.

Bugün itibari ile, Diler Grup şirketleri, sahip olduğu personel, beceri, pazar bilgisi, toplam kalite yönetimi, yenilikteki uzmanlığı ve ISO 9002 belgesinde belirlenen müşteri odaklı yaklaşımı özelliklerinin birbiri ile mükemmel uyumu içindedir.

Eşi Recep Sami Yazıcı’yı kaybeden Fatma Tuba Yazıcı ana iş kolu demir çelik olan Diler Holding’i daha da ileriye taşıyan bir kadın patrondur.

 

'En Zengin 100 Türk' listesindeki en gizemli milyarder!  

 

Bu yıl 100. yılını kutlayan Forbes’un her yıl yaptığı "En Zengin 100 Türk" listesinin sonuçları açıklandı. 40 kişilik listede Murat Ülker 4,7 milyar dolarlık servetiyle ilk sırada yer alırken, kamuoyunun pek de tanımadığı sürpriz isimler listeye girdi. Bunlardan en dikkat çekici isim 'Gizemli Milyarder' başlığı ile Forbes'un kapağına taşıdığı Fatma Tuba Yazıcı oldu.

 

36 Yaşında Holdingin Başına Geçti

 

Fatma Tuba Yazıcı  Diler Holding'in patroniçesi, 1 milyar 100 milyon dolarlık serveti ile Türkiye'nin en zengin 100 kişi arasında 35. Sırada yer aldı. Eşinin ölümüyle 36 yaşında Diler Holding'in başına geçen, başarılı bir iş kadını olan Fatma Tuba Yazıcı, servetini kısa sürede katladı. En zenginler listesine giren Fatma Tuba Yazıcı, Forbes tarafından medyadan uzak durması sebebiyle 'gizemli milyarder' olarak nitelendi.

KAYNAKÇA: 'En Zengin 100 Türk' listesindeki en gizemli milyarder! (Milliyet.com.tr, 02.03.2018). Fatma Tuba Yazıcı kimdir? (sozcu.com.tr, 02.03.2018).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör