Reha Yalnızcık

Ressam

Doğum
Eğitim
Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Grafik Sanatlar Bölümü

Sanatçı, doğa ressamı. 1950 yılında İstanbul’da doğdu. 1975’te Devlet Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu Grafik Sanatlar Bölümünden (Günümüzde Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi) mezun oldu.

Eserleri ile UNICEF’in kartpostal, kupa, telefon rehberi ve benzeri ürünlerinde yer aldı, eserleri en çok kullanılan sanatçılardan oldu. Yurtiçi ve yurtdışında birçok yayında yer alan sanatçı, günümüze kadar 64 kişisel sergi açtı, yüzlerce karma sergiye katıldı.

Sanatçı doğa insan ilişkisinde yakaladığı bozulmamış, keyifli, dingin zamanların kendi felsefesiyle örtüşen her zaman ki titizliğini “Yalnızcıkland”  başlığı altında topladığı son dönem resimlerine de yansıttı.

Ödülleri:

Grafik Sanatların farklı alanlarında ki çalışmalarıyla sahip olduğu çeşitli ödüllerin dışında 1992’de Çocuk Vakfı tarafından Son Kırk Yılın Çocuk Resimlerine Katkı Ödülü’’, 2001’de INEPO’nun ilk kez dağıttığı Çevre Sanat Ödüllerinden Resim Dalı Ödülüne layık görüldü.

KAYNAKÇA: Kızımın resimlerini görenler 'boynuz kulağı geçmiş' diyor" (posta.com.tr, 01 Mayıs 2011), Reha Yalnızcık'ın Yalnızcıkland sergisi açıldı (kentyasam.com, 13.01.2012), Kadıköylü ressam Reha Yalnızcık, Doku Sanat’ta… (anadoluyakasi.net, 18 Nisan 2013), Reha Yalnızcık (turkishpaintings.com, 01.02.2018).

Resim 1

Resim 2

Resim 3

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör