Cevahir Uzkurt

Profesör, Kamu Yöneticisi, Akademisyen

Doğum
Eğitim
Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü

Akademisyen, profesör, kamu yöneticisi, KOSGEB Başkanı. 1973, Niğde doğumlu. 1995 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünde lisans, 1997 yılında İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Siyaset Ana Bilim Dalından yüksek lisans, 2002 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Üretim Yönetimi ve Pazarlama Ana Bilim Dalında doktora derecesi almıştır.

Uzkurt, sırasıyla Kırıkkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İşletme Fakültesinde öğretim elemanı olarak görev yapmıştır.

2009 yılında Doçent olduktan sonra Amerika’da Alliant International University, School of Management’da Misafir Öğretim üyesi olarak görev yapmış, ulusal Ar-Ge ve yenilik (inovasyon) sistemleri, yenilik yönetimi, yenilikçi organizasyon kültürü, pazarlama ve yenilik ilişkisi üzerine proje çalışmalarını yürütmüştür.

2015 yılında Profesör unvanı alan Uzkurt’un uzmanlık alanları içerisinde ayrıca Türkiye’nin Ar-Ge ve yenilikçi yapısı, yenilikçi girişimcilik, inovasyon ve fikri mülkiyet hakları, Teknoparklar, Ar-Ge merkezleri, kuluçka merkezleri, etki analizi, pazarlama stratejileri, tüketici davranışları ve pazarlama araştırma konuları bulunmakta olup bu alanlara ilişkin ulusal ve uluslararası akademik platformlarda yayınlanmış çok sayıda kitap, kitap bölümü ve akademik makaleleri bulunmaktadır.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Müsteşar Yardımcısı olan Uzkurt, aynı bakanlıkta 2012-2015 yılları arasında Bilim ve Teknoloji Genel Müdürlüğü yapmış olup halen TPE Danışma Kurulu üyeliği, Enerji Verimliliği Koordinasyon Kurulu üyeliği ve TÜBİTAK Bilim Kurulu üyeliği görevlerini yürütmektedir.

Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, 7 Haziran 2017 tarihinden itibaren KOSGEB Başkanı olarak görev yapmaktadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

KAYNAKÇA: Prof. Dr. Cevahir Uzkurt (kosgeb.gov.tr,  9 Haziran 2017), Prof. Dr. Cevahir Uzkurt (sanayi.gov.tr, 17.12.2017).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör