Yusuf Yılmaz Şentürk

Tıp Profesörü, Akademisyen

Doğum
-
Ölüm
09 Eylül, 2017
Eğitim
Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi

Tıp profesörü, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı  (D. 1950, - Ö. 9 Eylül 2017, Datça / Muğla). Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdikten sonra doktora ve uzmanlık eğitimini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalında aldı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Anestezi ve Yoğun Bakım Uzmanı olarak görev yaptı. Türk Tabipler Birliği, Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği, Türk Yoğun Bakım Derneği üyesiydi. İngilizce biliyordu.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yusuf Yılmaz Şentürk, 9 Eylül 2017 günü, 67 yaşında iken, Muğla’nın Datça ilçesinde denizde boğularak hayatını kaybetti.

Eskişehir’den kızı Aylin Şentürk ile birlikte Datça’ya 12 kilometre uzaklıktaki Billur Kent Tatil Köyü’ndeki devremülke 15 günlük tatil için gelen, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Anestezi ve Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Yılmaz Şentürk, 9 Eylül 2017 günü 17.00 sıralarında Adaburnu açıklarında yüzmeye gitti. Geç saat olmasına rağmen babası dönmeyince endişelenen Aylin Şentürk, kayıp başvurusunda bulundu, umutla sevindirici haberin gelmesini bekledi.

 

Acı Haber Ertesi Gün Geldi

 

Datça Sahil Güvenlik ekiplerince denizde yapılan arama çalışmalarında 10 Eylül 2017 günü saat 11.00’de, Prof. Dr. Şentürk’ün, denize girdiği yerden 500- 600 metre uzaklıktaki küçük adanın kıyısında cesedi bulundu. Boğularak öldüğü belirtilen evli ve 3 çocuk babası Prof. Dr. Şentürk’ün iyi derecede yüzme bildiği kaydedildi. Datça Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlatırken, acı haberi alan Şentürk’ün kızı ve yakınları gözyaşı döktü.

KAYNAKÇA: Profesörden acı haber! Cesedi bulundu (DHA - hürriyet.com.tr, 10.09.2017), Prof. Dr. Yusuf Yılmaz Şentürk (ocd.com.tr, 10.09.2017).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör