Abdullah Doğan Bircan

Televizyon Programı Sunucusu, Film Yapımcısı, Diş Hekimi

Doğum
Ölüm
09 Haziran, 2017
Eğitim
Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

Diş hekimi, yapımcı ve program sunucusu (D. 1985, Ankara - Ö. 9 Haziran 2017, İstanbul). Lise öğrenimini Çankaya Milli Piyango Anadolu Lisesinde tamamladı. 2008 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun olduktan sonra Dental İmplant  diş hekimliğinde dermal dolgu ve botoks konularında eğitimler aldı.

Abdullah Doğan Bircan, 2008 yılı sonrası çeşitli kliniklerde görev aldı, 2014 yılı itibari ile İstanbul Fenerbahçe'deki kendi kliniğinde hizmet vermekteydi.

Sağlık ile ilgili bilgilendirme konularında bir çok programa konuk oldu. Bu programların yanı sıra her Cumartesi ve Pazar günü özel bir kanalda sağlık programı sunuculuğu yapmaktaydı.

Abdullah Doğan Bircan, 9 Haziran 2017 günü evinde silahla intihar etti. Bircan’ın çevresini şok eden intiharı önceki gün Kadıköy Fener Yolu Mahallesi’nde yaşandı. Bircan, eşini kayınvalidesinin Bakırköy’deki evine bıraktıktan sonra Kadıköy Kalamış’ta bulunan ortak olduğu diş hekimliği polikliniğine gitti. Burada kısa süre kalan Bircan, daha sonra da gittiği evinde tabancayla intihar etti.

Eşinin aradığı Bircan’ın telefonlara yanıt vermemesi üzerine binanın kapıcısına haber verilerek, çilingirle içeriye girmesi sağlandı. Bircan evinde, kanlar içinde yerde yatarken bulundu. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, diş hekiminin öldüğünü belirledi. İlk tespitlere göre Bircan’ın tabancayla intihar ettiği anlaşıldı. Cenaze, Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

 

Ödemelerde Güçlük Çekti

 

Yakınlarını şoka uğratan intiharla ilgili yapılan soruşturmada ilk belirlemelere göre Doğan Bircan’ın borçları yüzünden intihar ettiği öne sürüldü. Mesleği olan diş hekimliğinin yanı sıra yapımcılık ve program sunuculuğu da yapan Bircan’ın, yurtdışından medikal malzeme getirdiği ancak parasını alamadığı kaydedildi. İş yaptığı kişilere kâr payı sözü verdiği belirtilen Bircan’ın, işlerin de kötü gitmesi üzerine ödemelerde güçlük çektiği, piyasaya yaklaşık 10 milyon TL borcunun biriktiği iddia edildi. Bircan’ın borçları yüzünden intihar etmiş olabileceği üzerinde duruluyor.

 

Hollywood Yıldızını Türkiye’ye Getirmişti

 

Başarılı bir diş hekimi olmasının yanı sıra yapımcılık yönüyle de öne çıkan Bircan, geçen ay Geleceğe Dönüş filminin ünlü oyuncularından 85 yaşındaki James Tolkan ile filmde kullanılan aracı Deloreon’u Türkiye’ye getirmişti. Bircan, Tolkan’la birlikte efsane otomobile binerek İstanbul sokaklarını dolaşmıştı. Bircan, bu yaz da Verkaç adlı bir komedi filmi çekecekti.

 

KAYNAKÇA: Diş hekimi Abdullah Doğan Bircan evinde ölü bulundu (hurriyet.com.tr, 09.06.2017), Abdullah Doğan Bircan kimdir? (Hürriyet Haber, 10 Haziran 2017), Abdullah Doğan Bircan, evinde silahla intihar etti (Habertürk/Müslüm Sarıyar - milliyet.com.tr, 10.06.2017).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör