Remzi Fındıklı

Profesör, Siyaset Bilimci, Akademisyen, Hukukçu

Doğum
07 Mart, 1950
Eğitim
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi
Burç

                                                 

Siyaset bilimci ve hukukçu, profesör, akademisyen, Polis Akademisi eski Başkanı. 7 Mart 1950 tarihinde Kastamonu'nun Araç ilçesine bağlı Hatip Köyünde dünyaya geldi. İlk tahsilini Hatip Köyünde, orta ve lise tahsilini İstanbul İmam-Hatip Lisesinde 1972-1973 de tamamladı.

Yüksek tahsilini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde 1977 yılında tamamlayan Fındıklı, aynı zamanda bu Fakültenin “uluslararası ilişkiler” bölümünde 1978 yılında yüksek lisans yaptı. Akademik hayatına 1978 yılında İzmir’de bulunan Ege Üniversitesi İktisat Fakültesinde asistan olarak başladı ve doktorasını 1985 yılında Dokuz Eylül Üniversitesinde tamamladı.  

1986 yılında Dokuz Eylül Üniversitesinden Polis Akademisine naklen geçen Remzi Fındıklı, 1990-1991 yılları arasında Akademi tarafından İngiliz Polisinin eğitim ve yönetim sistemini araştırmak üzere İngiltere-Exeter Üniversitesine gönderildi. Üniversitenin Polis Araştırmaları ve Ceza Adaleti Merkezinde (Center of Criminal Justice and Police Studies) “Honorary Research Fellow” (imtiyazlı öğretim üyesi) statüsü ile çalıştı. Burada yaptığı bilimsel çalışmalarını “İngiliz Polis Teşkilatı” ismiyle Türkiye’de doçentlik tezi olarak sundu ve böylece polislik alanında akademik kariyer yapan ilk öğretim üyesi unvanını aldı.    

Prof. Dr. Remzi Fındıklı, 2002 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ohio- Kent State Üniversitesi, 2010 yılında Orlando University of Central Florida üniversitelerinde (Visiting Scholar) “misafir öğretim üyesi” olarak çalıştı.

Sonraki yıllarda Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Enstitüsünde müdürlük ve daha sonra 2012-2014 yılları arasında Polis Akademisi Başkanlığı (rektörlüğü) yaptı.

2005 Başbakanlık İnsan Hakları Denetleme Kurulu Üyeliği,

2010-2014 Çalışma Bakanlığı Yüksek Hakem Kurulu Üyeliği,

2012-2014 Üniversiteler Arası Kurul Üyeliği görevlerinde bulundu.

Polis Akademisi Başkanlığı döneminde kısa adı “İNTERPA” olan Uluslararası Polis Akademileri Birliği Başkanlığına seçilmiş, iki sene bu birliğin başkanlığını yürüten Fındıklı, ayrıca Avrupa ülkeleri Polis Akademileri Birliğinin de Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.

Basılı eserleri dışında yayımlanmaya hazır 21.Yüzyılda Liderlik, Güvenlik ve İletişim, Güvenlik Bilimi adlı kitapları da vardır.

Temel ilgi alanları idare hukuku, güvenlik, polislik, terörizm, yönetim bilimleri, personel işletmeciliği, verimlilik, liderlik, insan kaynakları, insan hakları ve iletişimdir.

ESERLERİ:

Polis Okulları İdare Hukuku Kitabı (1990), Yönetim Bilimi Açısından İngiliz Polis Teşkilatı (1993), İdare Hukuku (2001, 4 baskı), Devletin İdari Yapısı ve İşleyişi (2012), Hasılı Kelam (2012).

KAYNAK: Bilgi Teyidi (Mart 2017).

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör