Fatih Güllapoğlu

Araştırmacı Yazar, Gazeteci

Doğum
-
Eğitim
Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın ve Yayın Yüksek Okulu

Gazeteci, yazar. İstanbul doğumlu. Yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın ve Yayın Yüksek Okulunda tamamladı. Üniversiteye giderken 1 Mayıs 1977'de AKAJANS da gazeteciliğe başlayan ve 1978' den 1982 yılına kadar ANKA Ajansı'nın Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık muhabirliği görevini sürdüren Güllapoğlu, 1982 yılında İstanbul'da Cumhuriyet gazetesinde Haber Merkezi Müdür Yardımcısı ve serbest siyasi muhabir olarak görev yaptı. Bu göreviyle o döneme kadar Cumhuriyet gazetesinin en genç yöneticisi unvanını aldı.

1985 yılında Hürriyet gazetesinin Frankfurt merkezinde uluslararası siyasi muhabir olarak göreve başladı ve bu görevini 10 yıl sürdürdü. 1995 -1997 yılları arasında Frankfurt merkezli olarak kurduğu Haber Ajansı ve TV Produktion firması, Türk ve Alman medyası ile çalıştı. 1997 yılı Ocak-Haziran sezonunda Türkiye'de Star TV'de Kırmızı Koltuk programını sunan Fatih Güllapoğlu, 1997 Ekim'inde Genel Yayın Müdürü sıfatıyla ATV Avrupa'nın kuruculuğunu yaptı ve bu kanalı en fazla izlenen ve en karlı Avrupa Kanalı işletmesi haline getirdi.

2002-2003 yıllarında TV 8'de Türkiye Aynası ve Haftaya Bakış programlarını sunan Güllapoğlu, 2004 Eylül'ünde Kanaltürk'ün kurucu personeli arasında Avrupa Yayınları Koordinatörü sıfatıyla yer aldı ve Ocak 2005'te Kanaltürk'ün Avrupa Kanalı Eurotürk'ü kurdu.

Güllapoğlu 2006 Eylül'ünde Eurotürk yöneticiliğinden ayrılarak Samyeli Reklam CEO'luğu görevini üstlendi. Bir yandan CEOluk görevini yürütürken, 5 Kasım 2006'da ATV Avrupa'ya Avrupa'da 7 Gün programı ile döndü.

Aynı zamanda Avrupa'da yazılı basın konusunda da atılım yapan Güllapoğlu Avusturya'nın tümünde aylık olarak yayınlanan Avusturya Günlüğü Gazetesi ile Almanya'nın en büyük eyaleti olan ve 860 bin Türk'ün yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti'nde NRW Günlüğü gazetelerini ve Ocak 2007'de de başkenti Münih olan Almanya'nın Bayern (Bavyera) Eyaleti'nde Bayern Günlüğü Gazetesi'ni kurdu.

Her 3 gazete de Fatih Güllapoğlu'nun yönetiminde olduğu dönemde, bulundukları ülke ve bölgede kısa sürede en çok okunan ve en prestijli aylık Türk gazeteleri haline geldi. Güllapoğlu Ocak 2008'de tüm Avusturya'da dağıtılan, Türkçe ve Almanca olmak üzere ülkedeki çift dilli ilk Türk gazetesi olan Ekspres gazetesini kurdu. Evli ve 2 çocuk babası Fatih Güllapoğlu, bugüne kadar 6 kez gazetecilik ödülü kazandı ve bir de kitap yazdı.

Ksım 2014'te Devlet eski bakanı ve ünlü işadamı Mehmet Ali Yılmaz'ın sahibi olduğu TVEM transfer atağına kalktı. Kanalın Program, Yayın ve Teknik Müdürlüğü için 3 isim transfer edildi.

Program müdürlüğü görevine deneyimli gazeteci Fatih Güllapoğlu getirildi.Kanalın teknik müdürlüğüne Tolgahan Toplu, yayın müdürlüğüne ise daha önce atv'de genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Nalan Yetimoğlu getirildi.

Güllapoğlu'nun Tanksız Topsuz Harekât adlı bir kitabı yayımlanmıştır.

KAYNAKÇA: Gazeteci Fatih Güllapoğlu: Özel Harp Dairesi Gladyo Yapılanmasıdır (haberler.com, 31.12.2009), VEM'de üst düzey atamalar! Kadroya hangi isimler katıldı? (Medyaradar/Özel, 24.11.2014).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör