Erman Toroğlu

Spor Sunucusu, Hakem, Spor Yazarı, Sporcu

Doğum
24 Kasım, 948_
Eğitim
Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

Sporcu, hakem, spor yazarı, spor yorumcusu. Tam adı Refik Erman Toroğludur. 24 Kasım 1948'de Ankara'da doğdu. Aslen Mersinlidir. İlk ve orta okulu Mimar Kemal'de okudu. Atatürk Lisesi'nden sonra Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden mezun oldu. Üniversiteyi tam tamına 9 senede bitirmiştir.

1992 seçimlerinde, Mersin'de hocası Aydın Güven Gürkan'ın karşısında DYP'den aday oldu. Seçilemeyince Cavit Çağlar'ın davetiyle katıldığı politikayı bıraktı.

Futbol serüvenine ise Gençlerbirliği takımı ile başladı. Pek çok takımda oynayan Erman Toroğlu son olara Ankaragücü takımında top koşturdu. Futbolun ardından ise hakemlik yapmaya başladı.

Hakemlik yaptığı dönemde oldukça popüler bir isimdi ve hakemler arasından en çok aranılan isimlerden birisi oldu.12 Eylül döneminde  Gölcük'te askerliğini yedek subay olarak yapmıştır.Vatani görevini icra ederken bankacı birine parasını kaptırdı. Subay olmasının getirdiği avantaj sayesinde parasını geri aldı.Askerliğini yaptıktan sonra parasıyla ticarete atıldı.Arkadaşı vasıtası ile Ankara halinde bir iş yeri açtı. Bu işte tam tamına 19 sene boyunca çalıştı. Daha sonra ise bir hata sonucu maliye ile başı derde girdi ve bu işi bırakmak zorunda kaldı.Ticareti bıraktıktan sonra hakemliğe başladı. Toplamda 9 sene boyunca hakemlik görevini yaptı.

Ardından Tv dünyasına adım atan Erman Toroğlu, Şansal Büyüka ile uzun seneler pek çok tv programında spor yorumcusu olarak bulundu. Uzun yıllar Maraton adlı futbol programını Şansal bey, ile sundu. Programda kendine has üslubu ile dikkatleri üzerine çeken Erman Toroğlu izleyici tarafından çok beğenildi. Kıvrak zekası, sivri dili ile programında pek çok söylemlerde bulunmuştur. Ünlü futbolcu Ümit Karan hakkında 'Gerdek Gecesine Gol Kalmadı' adlı sözü ile çok konuşulmuştur.

Erman Toroğlu evli ve 2 çocuk babasıdır.

KAYNAKÇA: Erman Toroğlu Kimdir? (bilgiac.com, 07.01.2016), Erman Toroğlu Kimdir? (internethaber.com, 07.01.2016), Erman Toroğlu Kimdir? (sozkimin.com, 07.01.2016).                   

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör