Erdoğan Erentöz

Araştırmacı Yazar, Gazeteci

Doğum
Ölüm
01 Eylül, 2014
Eğitim
Adana Erkek Lisesi

Gazeteci, yazar (D. 1935, Kırıkkale - Ö. 1 Eylül 2014, İstanbul). Gazeteciliğe 1952 yılında Ankara Telgraf’da başladı. Adana Erkek Lisesi'nden mezun oldu. Gazeteciliğe 1952'de Ankara Telgraf gazetesinde başlayan Erentöz, Hergün, Haber, Havadis, Tanin, Hakimiyet, Tercüman, Hürriyet gazetelerinde ve Akis dergisinde muhabir, yazı işleri müdürü ve yurt haberleri müdürü olarak görev yaptı. Mesleğini TRT Haber Merkezi ve İstanbul Radyosu'nda sürdüren Erentöz, evli ve iki çocuk sahibiydi.

 İstanbul radyosu müdür vekilliği görevinden emekli olan Erdoğan Erentöz, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesinde de öğretim görevlisi olarak çalıştı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) üyesi, Basın Şeref Kartı sahibi gazeteci Erdoğan Erentöz 1 Eylül 2014 günü İstanbul'da vefat etti. Erentöz'ün cenazesi 4 Eylül 2014 Perşembe günü Zincirlikuyu Mezarlık Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazı ardından Ulus Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ESERLERİ:

Türk Sendikacılık Tarihi (Erdoğan Örtülü ile birlikte),

Demokrasi Çıkmazında Kayan Yıldızlar,

Ademin Çocukları.

KAYNAK: Gazeteci Erdoğan Erentöz vefat etti (sabah. com.tr, 2.9.2014),  Yitirdiklerimiz (gazetecilercemiyeti.org.tr, erişim 08.08.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör