Yavuz Saltık

Araştırmacı Yazar, Gazeteci

Doğum
Eğitim
Mersin Üniversitesi Pazarlama Bölümü

Danışman, gazeteci yazar, İstanbul BŞ Belediyesi Özel Kalem Müdürü. 1972 yılında Trabzon'da doğdu. Mersin Üniversitesi Pazarlama Bölümü'nden mezun oldu. Araştırma şirketlerinde Araştırma Uzmanı, Saha Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.

2002-2010 yılları arasında belediyelere danışmanlık hizmeti verdi. Ulusal dergi ve gazetelerde Sports Marketing, Sporda Şiddet ve Fanatizm, Türkiye’de Taraftarlık anlayışı konularında araştırmaları ve makaleleri yayınlandı.

ARI Hareketi, KA-DER, International Republican Institute  (IRI), National Democratic Institute (NDI) Konrad Adenauer Vakfı ve Toplum ve Demokrasi Derneği’nin çalışmalarında eğitimci olarak yer alan, Yavuz Saltık, 2011-2013 yılları arasında STAR Gazetesinde köşe yazarlığı yaptı. 2009-2015 yılları arasında Turkish Grorund Services (TGS) şirketinde Basın Müşaviri olarak görev yaptı.

Beylikdüzü Belediyesi'nde 2014-2019 yılları arasında Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun özel kalem müdürlüğünü yapan Saltık, İBB'de aynı göreve ataması yapıldı. İstanbul BŞ Belediyesi Özel Kalem Müdürü olarak göreve başlayan Saltık, evli ve 2 çocuk babası.

Trabzon Fikir Kulübü Kurucu üyesi ve Avrupa ile Dialog Derneği üyesi olan Yavuz Saltık, evli ve 2 çocuk babasıdır. Yavuz Saltık’ın 2008 yılında Siyasal iletişime yönelik “Tanrım Beni Başkan Yarat” adlı yayımlanmış bir de kitabı bulunmaktadır.

KAYNAKÇA: Yavuz Saltık (beylikduzu.bel.tr, 16.11.2016), Ekrem İmamoğlu Trabzonlu ismi özel kalemi yaptı! (61saat.com, 3 Temmuz 2019).

 

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör