Alaaddin Us

Şarkıcı, Müzisyen

Doğum
-
Ölüm
23 Kasım, 2016
Eğitim
İstanbul Belediyesi Konservatuarı

Müzisyen, protest müzik sanatçısı, besteci (D. ?, İstanbul - Ö. 23 Kasım 2016, Bornova / İzmir). Aslen Tunceli'lidir. Çocukluğu İstanbul Zeytinburnu'nda geçti. İlk, orta ve lise eğitimini bu semtteki okullarda aldı. Daha sonra ise belediye konservatuarına giderek müzik eğitimlerine başlayan Us, 1994 yılında ilk albümü 'Ateş Hırsızları'nı piyasaya çıkardı. Bir dönem Kızılırmak grubuyla çalıştı. 1998 'Yaz Gibi Gel' isimli ikinci albümünü, daha sonra da farklı iki albüm daha çıkaran Us, birçok besteye sahiptir. Bunlardan en bilineni ise 'Türküler Yanmaz' isimli eseridir.

Alaaddin us, 23 Kasım 2016 günü İzmir'in Bornova ilçesinde ilçesinde trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Sanatçı için Bornova Uğur Mumcu Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene sanatçının yakınları, sanatçı Suavi, İlkay Özkaya ile sanatçı arkadaşları, Bornova Belediye Başkanı Atilla Oldun ve çok sayıda seveni katıldı. Kaza sırasında araçta Alaaddin Us ile birlikte olan ve kazada yaralanan Sevinç Öztürk taburcu olduktan hemen sonra törene katıldı. Hayati tehlikeyi atlatan Öztürk, Alaaddin Us'un tabutuna sarılıp gözyaşı döktü.

Duygu dolu anların yaşandığı törenin ardından Alaaddin Us'un cenazesi uçak ile İstanbul'a götürüldü. Sanatçı Alaaddin Us'un cenaze namazı ertesi gün öğle namazını müteakip Pendik 15 Temmuz Şehitler Camii'nde (Dumankaya Camii) kılındı. Ardından da cenazesi Maltepe Başıbüyük Mezarlığına defnedildi.

KAYNAK: Kazada hayatını kaybeden sanatçıya acı veda (hurriyet.com.tr, 23.11.2016).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör