Vuslat Doğan Sabancı

Ekonomist, İş İnsanı

Doğum
16 Ocak, 1971
Eğitim
Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü
Burç

Ekonomist, iş kadını, Doğan Holding Yönetim Kurulu Üyesi. 16 Ocak 1971, İstanbul doğumlu. Doğan Holdingin sahibi Aydın Doğan'ın kızı, iş adamı Ali Sabancı'nın eşi. Çocukları: Şevket Emrecan Sabancı, Kaan Ali Sabancı. Halaları/Teyzeleri: Hikmet Ataman, Şöhret Paşabeyoğlu, Süheyla Doğan, Nuran Aydın, Mürvet Güneşyücel Ebeveynleri: Aydın Doğan, Sema Doğan

Mayıs 2010 tarihinden bu yana Hürriyet Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Vuslat Doğan Sabancı, Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nden mezun olmuş ve New York’taki Columbia Üniversitesi’nde Uluslararası Medya ve İletişim alanında yüksek lisans yapmıştır.

2004-2010 yılları arasında İcra Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Vuslat Doğan Sabancı, 2007 yılında Trader Media East (TME) şirketini alarak Hürriyet’i lider bir Türk gazetesinden uluslararası bir şirket haline getirmiştir. Bu satın alma o güne kadar bir Türk şirketinin gerçekleştirdiği en büyük yurt dışı satın alımı olmuştur. TME, Rusya, Ukrayna, Belarus, Kazakistan, Macaristan, Hırvatistan ve Slovenya’da faaliyet gösteren online ve yazılı reklam yayıncısı şirketidir. İz Ruki v Ruki Rusya’nın en çok bilinen medya markalarından biridir. İrr.ru Rusya’nın lider online seri ilan şirketidir.

Vuslat Doğan Sabancı, dijital yayıncılığa ve servislere yatırım yaparak Hürriyet’in Türkiye’de yeni medyanın önemli bir oyuncusu olmasını sağlamıştır. hurriyet.com.tr Avrupa’nın en çok ziyaret edilen medya sitelerinden olmuştur. Hürriyet online seri ilanlar alanında hurriyetemlak.com, hurriyetoto.com, yenibiris.com, fırsat siteleri alanında yakala.co, e-ticaret alanında yenicarsim.com siteleriyle faaliyet göstermektedir.

Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet’te insan hakları ve özellikle cinsiyet eşitliği konularına yatırım yaparak Türkiye’de bu alanda güçlü bir ses haline gelmiştir. Başlattığı Aile İçi Şiddete Son! kampanyasının neticesinde tam sekiz yıl sonra bu alanda kanun çıkarılmıştır. 2011 Genel Seçimleri’nden önce başlattığı Haklı Kadın Platformu ile Türkiye’de kadın konusunda faaliyet gösteren tüm STK’ları aynı çatı altında toplayıp meclise daha fazla kadın girmesi için baskı platformu oluşturmuştur. 2011 seçimlerinden sonra kadın milletvekilleri sayısı 48’den 78’e yükselmiştir. Vuslat Doğan Sabancı, bunlar dışında kadının toplumsal hayatta ve ekonomide hak ettiği yere gelmesi için kadına mikro kredi sağlama ve benzeri birçok faaliyet yürütmektedir.

Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Gazetesi’ne 1996 yılında reklamdan sorumlu Başkan Yardımcısı olarak katılmış, üç yıl sonra gazetenin Pazarlama Operasyon Grup Başkanlığı’na terfi etmiştir. Sorumlulukları arasına, pazarlama, satış, insan kaynakları ve bilgi teknolojileri (IT) faaliyetleri dâhil olmuştur.

Doğan Sabancı, Hürriyet’e katılmadan önce, bir yıl süreyle The New York Times gazetesinin Yazı İşleri Müdürlüğü bölümünde çalışmıştır. Daha sonra The Wall Street Journal gazetesinde Asya İş Dünyası Haberleri Kanalı ve gazetenin Latin Amerika Edisyonu’nun kurulması projelerinde yer almıştır.

1971 doğumlu olan Vuslat Doğan Sabancı, evli ve iki çocuk annesidir. İngilizce bilmektedir.

Vuslat Doğan Sabancı, Uluslararası Basın Enstitüsü’nde (IPI) sekiz yıl Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış olması nedeniyle Enstitü’nün Ömür Boyu Onursal Üye unvanına sahiptir. Kurulduğu 2006 yılından beri Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptığı, girişimcileri tespit edip destekleme amaçlı, uluslararası sivil toplum kuruluşu Endeavor Türkiye’de aktif görev almaktadır. Ayrıca 2003’den bu yana TÜSİAD Üyeliği de devam etmektedir.

KAYNAK: Yönetim (doganholding.com.tr, 30.10.2016).

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör