Yaşar Begümhan Doğan Faralyalı

Ekonomist, İş İnsanı

Doğum
Eğitim
London School of Economics

Ekonomist, iş kadını. Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı. 1976, İstanbul doğumlu. Lisans öğrenimini London School of Economics’te Ekonomi ve Felsefe alanlarında tamamlamıştır. Profesyonel iş hayatına New York Arthur Andersen’da danışman olarak başlamıştır. Bu deneyiminin ardından Londra Monitor’da, Avrupa’nın önde gelen medya ve teknoloji şirketlerine yönelik yeniden yapılandırma projelerinde danışmanlık yapmıştır.

2004 yılında Stanford Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde yüksek lisans eğitimini tamamlayan Faralyalı, Doğan Yayın Holding’de İcra Kurulu Üyesi ve Yabancı Yatırımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak göreve başlamıştır. Doğan Yayın Holding’in uluslararası alanda büyümesinden sorumlu olan Faralyalı, bu dönemde Doğu Avrupa ile Rusya’yı da kapsayan bir coğrafya üzerinde, Avrupa’daki yatırım fırsatlarını değerlendirmiştir.

2007 yılında Doğan Yayın Holding’in Türkiye dışındaki ilk televizyon yatırımı olan Kanal D Romanya’yı kurmuş ve bu kanalın Ringier ile ortaklığını gerçekleştirmiştir. Kanal D Romanya, kuruluşunu takip eden iki yıl içinde tüm günde üçüncü kanal olarak önemli bir başarıya imza atmıştır. Aynı dönemde Londra Borsası’nda işlem gören Trader Media East’in Hürriyet tarafından satın alınması gerçekleştirilmiştir. Begümhan Doğan Faralyalı, DYH’nin gerçekleştirmiş olduğu en büyük uluslararası satın alma olan bu projede aktif olarak rol almıştır.

Yurt dışında edindiği 15 yıllık deneyimin ardından Türkiye’ye dönen Faralyalı, 2009 yılında Star TV’nin CEO’luğunu, 2010 yılında Kanal D ve CNN Türk’ü de bünyesinde bulunduran Doğan TV Holding’in Başkanlığı’nı üstlenmiştir. Hâlihazırda Kanal D Romanya Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın yanı sıra 1 Ocak 2012 itibarıyla Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı da yürüten Faralyalı, evli ve iki çocuk annesidir.

KAYNAK: Yönetim (doganholding.com.tr, 30.10.2016).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör