Zeynep Karamustafa

Gazeteci

Doğum
Eğitim
Gazi Üniversitesi Felsefe Bölümü

Gazeteci, tv muhabiri. 1983 yılında Ankara'da doğdu. Özel Arı Fen Lisesi’nden mezun olduktan sonra 2000 yılında Gazi Üniversitesi Felsefe Bölümü’nü kazandı. Çocukluk hayali olan muhabirliğe ilk adımını üniversite 2. sınıfta attı.

Atv’de geçirdiği 1,5 yıllık stajın ardından profesyonel olarak çalışmaya Kanal D’de başladı. Bir yandan çalışırken, diğer yandan üniversite öğrenimini bitirdi. 2007 yılı Şubat ayında ise Kanal 24’te bugünkü uzmanlık alanı olan “Başbakanlık Muhabirliği”ne başladı. Birçok siyasiyi hem yurt içinde hem yurt dışında takip etti.

Kanal 24’ü Habertürk televizyonu izledi. Orada da siyaset ile iç içeydi. 2009 yılı ortasında ise Başkent Ankara’dan ayrıldı ve kariyerine İstanbul’da devam etme kararı aldı.

2010 yılı Eylül ayından bu yana CNN TÜRK televizyonunda Cumhurbaşkanı ve Başbakanlık muhabiri olarak görev yapıyor. Liderleri hem yurt içinde hem de yurt dışında takip ediyor.

Engellilere göre yeniden inşa edilen Alanya ile ilgili yaptığı dosya ile Gazeteciler Cemiyeti’nden “En İyi Haber Ödülü”ne sahip. Bunun yanı sıra, her geçen gün daha da kirlenen Trakya’nın bir zamanlar cansuyu olan Ergene Nehri ile ilgili hazırladığı dosya ile de “Yılın Doğa Savaşçısı” ödülünü aldı.

Felsefe bölümü mesleğine ve kariyerine birçok ayrıcalık kattı. İleri seviyede bildiği İngilizce ve İtalyanca da mesleğine büyük katkı sağlıyor. Türkiye gündeminden arda kalan vakitlerde ise bol bol okumayı, kayak yapmayı, tenis oynamayı seviyor. Bir de yazmaya başladığı romanını en kısa sürede bitirmeyi hayal ediyor. Habertürk muhabiri Murat Karataş ile 28 Temmuz 2016'da dünya evine girdi.

KAYNAK: Murat Karataş ve Zeynep Karamustafa dünyaevine girdi (haberturk.com, 28 Temmuz 2016), Zeynep Karamustafa (cnnturk.com.tr, 06.10.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör