Murat Pazarbaşı

Gazeteci

Doğum
Eğitim
Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü

Gazeteci, tv muhabiri. 1982 yılında İstanbul’da doğdu. Marmaris Sabancı Lisesi’nden mezun olduktan sonra Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü burslu kazandı. 2007 yılında bölüm üçüncüsü olarak mezun oldu.

Üniversite son sınıfta staj için geldiği Milliyet Gazetesi Ankara Büro’da Başbakanlık Muhabiri olarak göreve başladı. 2008 Mayıs ayından bu yana sürdürdüğü yazılı basındaki çalışma hayatını Eylül 2011’de noktaladı. Kariyerine televizyoncu olarak devam etme kararı alan Pazarbaşı, CNN TÜRK ailesine katılarak, Başbakanlık Muhabirliği görevini üstlendi. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından ise Cumhurbaşkanlığı Muhabirliği görevini üstlenen Pazarbaşı halen bu görevi sürdürmektedir.

Lise ve üniversite yıllarında lisanslı basketbol oynayan Pazarbaşı, futbolla da oldukça yakından ilgileniyor. Beşiktaş Kongre Üyesi olan Pazarbaşı’nın en büyük zevki maçları tribünden izlemek.

Müziği hayatının önemli bir yerine koyan Pazarbaşı, arkadaşlarıyla konsere gitmekten büyük keyif alıyor. Sinema ve fotoğrafçılık ise diğer ilgi alanları… Seyahat ederek yeni yerler keşfetmeyi seven Pazarbaşı, İngilizce biliyor.

Tam bir deniz tutkunu olan Pazarbaşı amatör olarak yelken sporu ile ilgileniyor. Murat Pazarbaşı’nın en büyük hayali ise yelkenli ile dünya turuna çıkmak.

KAYNAK:Murat Pazarbaşı (cnnturk.com.tr, 06.10.2016).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör