Ezgi Cankurtaran

Gazeteci

Doğum
Eğitim
İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü

Gazeteci, tv muhabiri. 1986 yılında Ankara'da doğdu. Liseyi Batıkent Yabancı Dil Ağırlıklı Lisesi’nde okudu. İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü’nden mezun oldu. Aynı zamanda ikinci üniversite olarak Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümü’ne devam etti.

2010 yılında 6 ay süren Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Okulu sertifika programına katıldı. Aynı yıl yine Bahçeşehir Üniversitesi’nin Yerel Yönetimler Akademisi sertifika programına katılıp başarıyla tamamladı. Ardından 1 yıl kadar bir denetim şirketinde çalıştı. Fikri sınai haklar ve mali dava dosyalarının incelenmesinde bilirkişi yardımcılığı yaptı.

Sonunda 2011 yılında yolu CNN TÜRK’e düştü ve hep gönlünde yatan meslek olan haberciliğe adım attı. CNN TÜRK Haber Merkezi’nde bir yıl kadar muhabir olarak staj yaptı. Haberin her aşamasında bulundu, çok sayıda habere imza attı.

Bu sırada Kuşdili Eğitim Merkezi’nde Diksiyon ve Spikerlik eğitimi aldı. 2012 yılında da CNN TÜRK Haber Müdürü Rıdvan Akar’ın isteğiyle CNN TÜRK ekranlarında devam etmekte olan “Rıdvan Akar’la Hayatın Tanığı” programının muhabirliğini yapmaya başladı. Özellikle “Maraş Katliamı Belgeseli, Hayata Dönüş Operasyonu Belgeseli, Gazi Katliamı Belgeseli” gibi çalışmalara yoğunlaştı.

2013 yılında Hayatın Tanığı programının yanı sıra “Habere Dair” programında da muhabirlik yapmaya başladı. Hatay’a sınıra gitti, gelişmeleri izledi, Reyhanlı patlamasının ardından ilçenin nabzını tuttu. Yarbay Ali Tatar, Ali İsmail Korkmaz, Dilan Alp dosyalarına imza attı. 

2014 yılının Haziran ayında CNN TÜRK Haber Merkezi'nde muhabirlik görevine başladı, halen bu göreve devam ediyor.

“Dilan Alp Marjinal Değilmiş” adlı haberiyle 2014 yılı Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri ‘Görüntülü Haber’ ödülünü aldı.

“Bir Yarbay’ın Onuru: Ali Tatar Çıkamadı” adlı haberiyle 56. Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’nde “Övgüye Değer Haber” ödülünü aldı.

İşini çok severek yapıyor ve tüm idealleri gazetecilik üzerine. Ayrıca sıkı bir Beşiktaş taraftarı...

KAYNAK: Ezgi Cankurtaran (cnnturk.com.tr, 06.10.2016).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör