Ertunç Öner

Televizyon Programı Sunucusu, Gazeteci

Doğum
Eğitim
Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi

Gazeteci, tv programı sunucusu. 1981’de Aydın’da doğdu. 1999 yılında Adnan Menderes Anadolu Lisesi’ni bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi. Bir yandan okul hayatına devam ederken kariyerine yeni bir yön çizdi. Bu süreçte duayen TRT spikerleri Mehpare Çelik ve Zafer Kiraz’dan eğitim aldıktan sonra Ankara’da radyo kariyerine başladı. 2 yıl boyunca radyoda haber spikerliği yaptı, spor programı hazırlayıp sundu.

Hukuk fakültesinden 2005 yılında mezun olduktan sonra İstanbul’a yerleşti. Televizyon kariyerine Lig TV’de dış haberler bölümünde başladı. 2005-2013 yılları arasında futbol ve basketbol yayınlarında aktif rol aldı, Anadolu’yu karış karış gezdi. Başta Süper Lig maçları olmak üzere İngiltere Ligi, Basketbol Ligi, Euroleague anlatımlarında boy gösterdi, çok sayıda programın sunuculuğunu yaptı. Bu dönemde aynı zamanda Show TV ve Sky Türk kanallarında da spor bültenleri, basketbol ligi maç yayınlarında spiker olarak görev aldı. 2013’ten bu yana da D-Smart platformunda Şampiyonlar Ligi ve NBA yayınlarıyla farklı bir deneyim yaşadı. D-Smart Smart Spor kanalında spor spikerliği görevini yürüten Öner, 2015 itibariyle CNN TÜRK ekranında da Spor Vizyon bültenlerini sunmaya başladı.

Çevresindeki birçok kişinin “hukuk okudun, niçin mesleğini yapmıyorsun?” sorusu üzerine 2007’de Marmara Üniversitesi Basın İşletmeciliği bölümünde yüksek lisansa başladı ve 4 yıl sonunda tezini vererek mezun oldu. 2001’de Türk-Amerikan derneğinden İngilizce sertifikası aldı. Yarım kalan İtalyanca ve İspanyolca deneyimleri de oldu.

Ege’de geçirdiği çocukluk yıllarından alışkın olduğu üzere güneşli ve sıcak havalar vazgeçilmezi. Deniz aşığı olmasının yanında kıtalar arası seyahat tutkunu. Country ve caz müzik dinleyicisi ve yüzme de hayatında önemli bir yer tutuyor. Üniversite döneminde okul takımında, lise yıllarında ise lisanslı olarak futbol oynadı.

KAYNAK: Ertunç Öner (cnnturk.com.tr, 06.10.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör