Cem Seymen

Televizyon Programı Sunucusu, Deneme Yazarı, Ekonomist, Edebiyatçı

Doğum
Eğitim
Bilkent Üniversitesi
Diğer İsimler
CNN Türk haber sunucusu

Gazeteci, Tv programı sunucusu, ekonomist, yazar. 1972, Ürgüp / Nevşehir doğumlu. Ürgüp Belediye Başkanlığı ve 18. dönem Nevşehir Milletvekili Cemal Seymen'in oğludur.   Liseyi İstanbul’da bitirdikten sonra Ankara’da Bilkent Üniversitesi’nde Turizm İşletmeciliği eğitimi aldı. Kısa süre turizm sektöründe çalıştı ama daha heyecan verici başka bir sektör ilgisini çekmeye başlayınca eğitim için biriktirdiği ilk parayla uçak biletini alıp Amerika’ya gitti.

1993-1999 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde yaşadı. Orada özgür düşünmeyi, risk almayı, bilimi, sanatı, edebiyatı, seyahati, hoşgörüyü, farklı düşünceye şartlar ne olursa olsun saygı duymayı ve tek başına ayakta durabilmeyi öğrendi.

City University of New York’ta “Siyasal Ekonomi” ve New York Üniversitesi’nde Televizyon Yayıncılığı eğitimi aldı. ABC, CBS ve NBC televizyonlarında profesyonel meslek seminerlerine katıldı. New York Başkonsolosluğu’nda 6 yıl çalıştı. Amerika’daki eğitim hayatı bittikten sonra BRT televizyonunda ekonomi muhabiri olarak çalışmaya başladı. BRT’de farklı bir dil ve üslupla kaleme aldığı yaşam haberleri ile “Hayatın Renkleri” programını sundu.

Cem Seymen için gazetecilik kendi deyimiyle “tutkunun ve şefkatin harmanlandığı büyük heyecan”. Seymen’in başka bir tutkusu daha var. Edebiyat! Yeniden üniversite sınavlarına girip Beykent Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü burslu kazandı. 4 yılın sonunda Edebiyatı o kadar sevdi ki yüksek lisans da yapmaya karar verdi. Şair Cevat Çapan’la “Joseph Conrad Romanlarında Sömürgeciliğin İzleri” konulu yüksek lisans tezini tamamladı. Edebiyatla ekonomiyi birleştirince rakamları kendine özgü üslubuyla öyküleştirdi. Bu sayede insan odaklı programlarına cesaret, kararlılık, dayanıklılık, azim kavramları damga vurdu. Cem Seymen’e göre her şey hayal etmekle başlıyor.

CNN TÜRK Ekonomi Servisi’nde çalışmaya başladığı günden bu yana dünyadaki dev bütçeli şirketlerin tepe yöneticileri ve Türkiye’nin önde gelen işadamları ile ses getiren röportajlara imza attı. Davos Ekonomik Forumu ve Uluslararası Para Fonu IMF toplantılarında CNN TÜRK’ü temsil etti. CNN TÜRK’te sunduğu Sanayi Rotası programıyla dünyanın ve Türkiye'nin farklı kentlerinden her hafta canlı yayın yaptı, sektörlerin sorunlarını yerinde inceledi.

Cem Seymen, CNN TÜRK ekonomi ve finans haberlerini sunuyor.

Haber spikerliğinin yanı sıra “Para Dedektifi” programıyla bilim, teknoloji, eğitim, inovasyon, üretim, tarım ve hayvancılık alanlarında araştırmalara imza atıyor. Cem Seymen’in en büyük tutkusu seyahat. Uzak coğrafyalara maceralı yolculuklar hayatında önemli bir yer kaplıyor. Gözleme dayalı denemeler yazıyor, fotoğraf çekiyor.

Seymen, film ve dizi senaryoları yazarak, kahramanlar yaratmayı çok seviyor.

2020 yılında “Özgürlüğün Rengi Mavidir”adlı deneme kitabı yayımlanmıştır.

 

Katıldığı Talk Show Programları:

 

Dada Dandinista (2015)

Medya Kralı (2010)

 

KAYNAK: Ekran Yüzleri - Cem Seymen (cnnturk.com.tr, 06.10.2016, 28.01.2021), Cem Seymen (imdb.com, 28.01.2021). Cem Seymen | Speaker Agency (speakeragency.com.tr, 28.01.2021).

 

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör