Cem Pelister

Televizyon Programı Sunucusu

Doğum
Eğitim
İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Ekonomi Bölümü

Tv programı sunucusu. 1989 yılında İstanbul’da doğdu. Hayatının tamamını da bu şehirde geçirdi. Orta Öğretim ve Liseyi Uğur Koleji’nde okuduktan sonra 2006 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi İşletme Ekonomi Bölümünü kazandı. Eğitim hayatının son döneminde, okulun da sağladığı esneklik sayesinde, medya dersleri ile birlikte bu alana olan ilgisinin farkına varıp hayallerini bu yönde kurmaya başladı.

Cem Pelister, mezun olduğu 2011 yılının başında medya sektöründeki ilk deneyimini Beşiktaş Tv ile yaşadı. Kanal içinde editörlük, muhabirlik ve maç spikerliği gibi birçok farklı alanda görev aldı. Sektörde daha geniş kitlelere ulaşan bir mecrada çalışmak için 2012 yılında Beşiktaş Tv’den ayrıldı ve aynı yıl içerisinde CNN TÜRK Spor Servisi’nde muhabir olarak göreve başladı. Farklı bir alanda eğitim aldığı için medyaya dair eksiklerini okuyarak kapatmaya çalıştı ve bu sürecin parçası olarak Başkent Eğitim Bilimleri Akademisi’nde Diksiyon ve Spikerlik eğitimi aldı.

Kasım 2012 yılından bu yana CNN TÜRK Spor Servisi’nde zamanla editörlük ve spikerlik de yapan Pelister, spor dünyasından yerli yabancı birçok isimli özel röportajlar yaptı.

Hobisi olan sporu mesleği haline getirebilmiş şanslı insanlardan biri ama onun için en büyük tutku seyahat etmek ve deniz... Üniversite yıllarının ona kazandırdığı yelken sporu ise boş zamanlarının en büyük sahibi.

KAYNAK: Cem Pelister (cnnturk.com.tr, 06.10.2016).

FOTO GALERİ

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör