Begüm Dönmez

Televizyon Programı Sunucusu

Doğum
01 Kasım, 1983
-
Eğitim
Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’
Burç

Tv sunucusu. 1983 Kasım doğumlu. Küçüklüğünde Körfez Savaşı sırasında televizyondan duyduğu “o ses” beynine kazınmış olacak ki, kariyer olarak ilk aşamada simultane çevirmenliği seçti. Boğaziçi Üniversitesi Mütercim-Tercümanlık bölümünden simultane çevirmen olarak mezun oldu.

İş hayatına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın çevirmenliğini yaparak başladı.

11 Eylül saldırılarını kaçırdı, ama dünyada savaş eksik olmazdı. 2006'da medyaya ilk adımını CNN TÜRK ile yine bir savaş sırasında, İsrail Lübnan'a saldırdığında attı.

Dış Haberler masasına tam entegre olmayı tercih etti, burnunu sokabileceği her işe bulaştı. İsrail-Filistin sorunu, Türk-Amerikan ilişkileri, Türkiye'nin AB serüveni üzerine dosyalar hazırladı.

CNN TÜRK için Amerikan siyasetinden önemli isimlerle röportaj yaptı. “Popun Kralı” öldüğünde ve Kuzey Irak seçime gittiğinde dış haberler servisinin hazırladığı Dünya Hali programını sundu.

CNN TÜRK'te çalıştığı dönemde akademiye de uzandı. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde Türk-Amerikan ilişkilerinin soğuk savaş sonrası dönemde yeniden tanımlanması üzerine çalıştı.

CNN TÜRK Dış Haber servisi ile birlikte 2013 yılında Dünya Hali programını hazırladı. IŞİD’in Irak’ta ilerleyişi, Ezidilerin kaçışı, İsrail’in Gazze operasyonu gibi sıcak haberlerde sahadaki ekibin koordinasyonu ve haberlerin ekrana yansıtılmasından sorumluydu.

Şu anda CNN TÜRK Dış Haber Müdürü olarak görev yapıyor.

Türk dış politikası, Amerikan siyaseti, uluslararası diplomasi, terör ve güvenlik, Avrupa Birliği konuları dikkatini en çok cezbeden alanlar. Yabancı dil konusunda biraz maymun iştahlı. İkinci dili Almanca. Yarım bıraktığı Fransızca ve İtalyancayı mutlaka tamamlamak istiyor.

Babası Deniz Ast. Sb. olduğundan mıdır bilinmez ama denizin onun için anlamı başka.  Müziğin de. Üniversite yıllarında rock ve jazz korosunda alto olarak 5 yıl boyunca şarkı söylediği dönemi özlese de bu ihtiyacını ara ara gidermeye çalışıyor.

Her gün yeni bir şey öğrendiği, heyecanla yaptığı bir mesleği olduğu ve bunu akademik boyutla da tamamlayabildiği için çok mutlu.

KAYNAK: Begüm Dönmez (cnnturk.com, 06.10.2016).

İLGİLİ BİYOGRAFİLER

Devamını Gör